Поради дієтологів: здорове харчування на початку весни

Раціон повинен бути різноманітним

Це є головною умовою профілактики авітамінозу: намагайтеся якомога більше урізноманітнити щоденний раціон всілякими овочами та фруктами. Не зайвим буде включити в нього продукти з високим вмістом білка: біле м'ясо, зелені овочі, бобові і т. д, інформує Ukr.Media.

Отримувати в достатній кількості вітамін D

Велика кількість вітаміну D міститься в жирній рибі.

Цей вітамін виробляється в людському організмі, однак дефіцит сонячного світла сприяє тому, що у більшості людей на початку весняного сезону можна спостерігати симптоми його дефіциту. Тому намагайтеся отримувати вітамін D з продуктами харчування: наприклад сьомга, оселедець, або печінка тріски.

Не розварювати овочі

Інтенсивне готування руйнує більшість вітамінів та інших цінних речовин, тому при приготуванні овочів варто дотримуватися правила «al dente», тобто, залишати їх злегка твердуватими.

Вживати грубі крупи

Щоб уникнути проблем з безсонням і стресовими станами організму, варто тримати під контролем рівень вітаміну В організмі. Саме такі крупи, як кіноа, гречка і подрібнений овес містять його в максимальній кількості, тому так важливо включати їх в свій раціон.

Отримувати в достатній кількості вітамін С

Щоб поповнити його запаси в організмі, не обов'язково в надмірних кількостях починати їсти лимони. Експерти нагадують: набагато більше цього вітаміну міститься в таких продуктах, як капуста, яблука, болгарський перець.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *