Вживання картопляного пюре при тривалих фізичних навантаженнях працює так само, як і спеціальне спортивне харчування для підтримання рівня глюкози в крові та підвищення продуктивності у тренованих спортсменів.
Професор кінезіології Університету Іллінойсу Ніколас Бурд, який очолював дослідження, сказав, що мета дослідження полягала в тому, щоб розширити та урізноманітнити варіанти харчування для спортсменів. Картопля є перспективною альтернативою для спортсменів, тому що вона являє собою економічно ефективне, поживне і цілісне джерело вуглеводів, інформує Ukr.Media.
У експерименті брали участь 12 осіб, що активно займаються спортом. Протягом експерименту команда фахівців вимірювала рівень глюкози у крові учасників, температуру тіла, інтенсивність вправ та шлунково-кишкові симптоми. Не було виявлено жодних відмінностей у продуктивності велосипедистів, які отримували вуглеводи, вживаючи картоплю або гелі у рекомендованій кількості близько 60 грамів на годину.
Але ті, хто споживав картоплю, відчували здуття живота, біль і метеоризм у шлунково-кишковому тракті. Це може бути результатом вживання великої кількості картоплі. Однак, на думку дослідників, показники вказують на те, що обидва вуглеводних продукти добре переносилися більшістю велосипедистів. В цілому дослідження є доказом концепції, яка показує, що спортсмени для відновлення енергії можуть використовувати й інші джерела вуглеводів у якості альтернативи комерційним продуктам.
Джерело: ukr.media