Розвінчуємо найпоширеніші міфи про користь свіжовижатих соків

У розпал літнього сезону багато хто любить готувати соки в домашніх умовах і пригощати ними своїх близьких. Та й у зимовий час цілком можна не відмовляти собі в такому задоволенні, адже з доступних у такий сезон апельсинів і яблук, теж виходить прекрасний вітамінізований напій. Саме значна кількість вітамінів, які містяться в таких напоях, спонукають людей вживати їх щодня і безконтрольно. Причому в масах гуляють ще й різні міфи щодо корисності тих самих свіжовичавлених соків, які слід розвінчати, інформує Ukr.Media.

Соки прекрасно справляються зі спрагою!

І в це твердження охоче вірять ті, хто сам і придумав даний міф. Насправді, свіжовижаті фреші — це цілий "букет" вуглеводів, вітамінів і цукру, адже не даремно, після спустошення склянки такого напою, можна відчути втамування голоду. В цьому немає нічого дивного, адже за рахунок вуглеводів і настає таке відчуття, тому справедливо говорити, що соки справляються з голодом, а не зі спрагою;

Соки — напій тривалого терміну зберігання!

І це чергова помилка. Будь-який грамотний фахівець скаже, що свіжовижатий сік слід пити відразу після приготування, але у жодному разі не залишати його для зберігання в холодильнику. Світло і повітря швидко руйнують весь вітамінний комплекс у соках, так само губляться їх смакові якості і колір;

Хочете скинути пару кілограмів? Тоді потрібно пити соки!

Прислухатися до такої поради було б зовсім нерозумно. Дієтологи вже давно висловилися з цього приводу і довели, що в соках міститься достатня кількість цукру, а тому говорити про те, що даний напій сприяє схудненню, було б дурістю. Свіжовижаті фреші необхідно сприймати не як напій, а як десерт, і балувати себе ним можна не більше ніж 1-2 рази на день, переважно до обіду;

Замість води пити натщесерце сік!

Лікарі категорично не рекомендують це робити, адже сік містить у собі чимало кислот, які подразнюють стінки шлунка, агресивно впливають на підшлункову залозу і можуть стати провокатором серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту;

Соки зберігають усі корисні властивості нарівні з фруктами!

І це черговий міф. Навіть найбільш свіжовижатий сік містить у кілька разів менше вітамінів, ніж плід. Наприклад, після приготування соку, вся клітковина залишається в соковижималці, а якщо вжити цілий фрукт, то вона потрапить в організм;

Можна пити соки в будь-якій кількості!

Навіть вживання фрешу має бути дозованим, адже в іншому разі, можна заробити алергію і навіть цистит;

Соки пити — токсини виводити!

Лікарі попереджають, що за допомогою соків, ніяких токсинів не виведете. До того ж, людський організм влаштований так, щоб самостійно боротися з цими шкідливими речовинами, тому соки не мають ніякого відношення до цього процесу.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *