Продукти,які знімлять запалення в підшлунковій залозі та печінці

Часто можна почути розмови про те, що спосіб життя сучасної людини і її харчування не йдуть на користь її підшлунковій залозі та печінці, передає Ukr.Media.

Чим більше переробленої їжі і чим менше натуральних продуктів, які ми вживаємо, тим більше потерпають від нашого харчування ці важливі і чутливі органи.

Замислюємося про наші звички та способи життя, які ми ведемо: куріння, низька фізична активність, зловживання солодощами. Ми віддаємо перевагу переробленій їжі і нехтуємо натуральним: наприклад, лінимося варити свіжі фрукти.

Часто ми повертаємося додому втомленими і розморожуємо вже готову їжу на вечерю замість того, щоб присвятити час приготування корисних і натуральних страв. Саме в останніх інгредієнтів зберігаються всі корисні мікроелементи: антиоксиданти, мінерали і вітаміни.

Кожен з нас розуміє, що обов'язковими умовами здорового харчування є час і бажання.

Повір, твоє здоров'я і благополуччя стоять цих зусиль. Гарне самопочуття необхідно цінувати. Що стосується підшлункової залози і печінки, то сьогодні нам хотілося б розповісти тобі про продукти, які найбільше корисні для цих органів. Постарайся регулярно включати їх в свій раціон.

Не забувай про те, що стан печінки і підшлункової залози позначається на твоєму загальному здоров'ї. Тому, виявляючи таку турботу, ти зможеш поліпшити своє самопочуття.

1. Натуральний сік з буряка та моркви

Збільшення печінки, гепатомегалія або, може розвиватися з кількох причин: з-за появи жирових відкладень у печінці або перенесених вірусних захворювань, а також гепатиту.

Якщо це твій випадок, лікуючий лікар зможе підібрати тобі відповідне лікування.

При цьому дуже важливо стежити за своїм харчуванням і регулярно пити натуральний сік з буряка і моркви. Також цей напій корисний і для підшлункової залози.

Зараз ми розповімо тобі, як його приготувати.

Інгредієнти:

  • 1/4 буряків
  • 1 морква
  • 5 столових ложок соку лимона (50 мл)
  • 1 склянку води (200 мл)

Приготування:

Насамперед необхідно ретельно вимити коренеплоди. Після цього наріж їх дрібними шматочками, щоб полегшити їх перемішування в блендері.

Коли у тебе вийде однорідне пюре, додаємо склянку води і лимонний сік.

Пити цей напій потрібно вранці. Ось побачиш, як добре ти себе почуваєш після цього

.

2. Трав'яний чай

Трав'яні чаї, настої згідно з показаннями вашого захворювання допоможуть зняти запалення і зміцнити здоров'я печінки і підшлункової залози. Не варто забувати про чудесні властивості рецептів народної медицини.

Дозволяють заспокоїти запальні процеси, але й нормалізують роботу цих важливих органів.

Антиоксиданти, які у великій кількості містяться в цих напоях, допомагають боротися з ожирінням печінки і стимулюють регенерацію її клітин.

Незважаючи на це, зловживати чаєм не варто. Однієї чашки в день буде цілком достатньо.

3. Авокадо

Міститься в авокадо глутатіон являє собою похідний від амінокислот трипептид. Він допомагає очистити печінку і підшлункову залозу від токсинів.

Варто мати на увазі, що крім цього авокадо є багатим джерелом корисних мононенасичених жирів.

Ці жири дозволяють піклуватися про стінки кровоносних судин і полегшують переробку печінкою «поганого» холестерину (LDL-холестерину).

4. Лляне масло для печінки і підшлункової залози

Рослинні олії холодного віджиму, наприклад, конопляне або лляне, приносять велику користь здоров'ю нашої печінки. Те ж саме стосується і підшлункової залози.

При цьому не варто забувати про те, що вживати рослинну олію потрібно в помірній кількості. Краще всього включати їх в свій раціон в натуральному вигляді. Так, можеш додавати ці масла в салати або готувати тости з цільнозернового хліба (з борошна не містить глютен – тобто, зі спельти(полби) .

Рослинні масла допоможуть заспокоїти запальні процеси в цих органах і очистити їх від шкідливих токсинів. Завдяки цьому твоє самопочуття стане краще.

5. Крупи

Крупи, про яких піде мова, є джерелами клітковини, білків і мінералів. Деякі з них ми практично не використовуємо при приготуванні їжі. При цьому ці крупи містять більше корисних мікроелементів, ніж злаки, які ми використовуємо регулярно.

Перш за все необхідно звернути увагу на пшоно, кіноа і гречану крупу.

Ці крупи містять ферменти, що стимулюють травлення. Вони заспокоюють запальні процеси, знижують рівень холестерину в крові і піклуються про здоров'я серця.

Постарайся регулярно купувати ці крупи і використовувати їх для приготування різних страв.

6. Артишок

Артишок відмінно підходить для будь-якої вечері. Він смачний і апетитний.

Що стосується нашого здоров'я, то ці овочі йдуть на користь підшлункової залози, печінки і жовчного міхура.

Артишок полегшує переварювання жирів, знімає запалення і налагоджує роботу млявої і жирної печінки.

Крім цього артишок стимулює виведення токсинів і активує перистальтику кишечника.

Ми рекомендуємо тобі їсти на вечерю артишоки з оливковою олією, оцтом і лимоном.

7. Папайя

Папайя — це щось більше, ніж смачний тропічний фрукт, корисний для травлення.

Завдяки вмісту в ній флавоноїдам, наприклад, криптоксантину, ми можемо знизити рівень «поганого» холестерину в крові, призупинити окислення клітин і заспокоїти запальні процеси в цих органах.

Як тільки у тебе з'являється можливість придбати папайю, не випускай її. Твій організм скаже тобі велике спасибі за уважну турботу.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *