Популярний фрукт назвали корисним для зниження холестерину

Щоденне вживання лише одного яблука приносить значну користь для здоров'я, зокрема, воно сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Про корисні властивості цього популярного фрукта повідомила дієтолог Моніка Перес, інформує Ukr.Media.

Як пояснила Перес, зниження холестерину забезпечується завдяки пектину, який міститься в яблуках. Пектин — це тип розчинної клітковини, який зв'язується з холестерином у травному тракті та допомагає виводити його з організму.

Цей фрукт також багатий як на розчинну, так і на нерозчинну клітковину, що сприяє нормалізації роботи кишківника, допомагаючи як при запорах, так і при діареї. Нерозчинна клітковина додає об'єму калу та допомагає при запорах, а розчинна клітковина, як пектин, може допомогти при діареї, вбираючи зайву рідину. Важливо зазначити, що при запорах яблука краще вживати зі шкіркою, тоді як при діареї рекомендується очищати їх.

За словами експерта, яблука допомагають контролювати апетит і створюють відчуття ситості. Клітковина в яблуках, а також вода, яку вони містять, сприяють відчуттю ситості, що може допомогти контролювати апетит і зменшити загальне споживання калорій. Їхні поживні речовини мають захисну дію на нервові клітини мозку, тим самим знижуючи ризик когнітивних порушень у майбутньому. Яблука містять антиоксиданти, такі як кверцетин, які дійсно можуть мати нейропротекторні властивості і потенційно знижувати ризик когнітивних порушень, таких як хвороба Альцгеймера. Проте, важливо розуміти, що це не є панацеєю, і здоровий спосіб життя в цілому є ключовим.

Крім того, однією з переваг цього фрукта є його низька калорійність: лише 52 кілокалорії на 100 грамів.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *