Сало вважається самим традиційним продуктом в українській культурі, передає Ukr.Media. Наші предки називали його надзвичайно корисним, особливо в осінній та зимовий період, коли докучають холод і холоднеча.
Тут все можна пояснити з точки зору анатомії людського організму і його життєдіяльності. Як тільки температура повітря навколишнього середовища знижується – організму потрібно паливо або ж простими словами жир, який буде виконувати захисну функцію для внутрішніх органів. Власне тому багато і набирають зайву вагу за зиму.
Дієтологи рекомендують без побоювання за фігуру їсти сало в холодну пору року
Крім того, що сало має приємний смак, воно ще й дуже корисне. По-перше, сало, жирне, а значить, з його допомогою можна буде забезпечити організму той самий захист від холоду. По-друге, сало містить у собі безліч вітамінів, поживних речовин і мікроелементів, а також є відмінним джерелом енергії.
Але! У 100 г солоного сала налічується понад 800 калорій, а це більше половини добової норми для людини, що не має зайву вагу і не страждає ожирінням. Тому в день ви можете з'їсти всього кілька скибочок сала, загальна вага яких не перевищить 30 р. Тільки так ви залишитеся при своїй вазі і заодно подбаєте про здоров'я.
Корисні властивості сала:
- знижує рівень холестерину;
- очищає судини і укріплює їх стінки;
- піклується про серце і його молодість;
- пригнічує дію алкоголю на організм людини і не дозволяє отруті всмоктуватися в кров;
- допомагає схуднути, прискорюючи метаболізм і усуваючи відчуття голоду;
- покращує стан шкіри, зволожуючи і живлячи її зсередини.
Раніше жінки і молоді дівчата змащували шкіру обличчя і рук салом, щоб на холоді шкіра не обветривалась. Цей спосіб не втратив свою ефективність, але став менш популярним, хоча, по суті своїй він є натуральним і абсолютно нешкідливим.
Пам'ятайте, необов'язково налягати на жирне копчене сало, щоб бути здоровим. Медики радять їсти солоне сало в невеликій кількості, але кожен день, особливо восени і взимку.
Джерело: ukr.media