Малосольні або квашені огірки можуть бути корисніше свіжих

/>

Огіркам притаманні антиоксидантні протизапальні, протиракові властивості, інформує Ukr.Media.

"Як і інші продукти з високим вмістом антиоксидантів, огірки дозволяють організму нормально функціонувати. Антиоксидантні сполуки заважають утворенню вільних радикалів, запускаючи в клітинах процеси відновлення".

Також завдяки вживанню огірків нормалізуються процеси травлення, здійснюється профілактика запорів. Причому в цьому плані малосольні або квашені огірки можуть бути корисніше свіжих. Такі овочі проходять ферментацію, в результаті чого в них різко зростає кількість пробіотиків, вживання яких сприяє розвитку корисної бактеріальної флори в кишечнику.

Чим ще корисні огірки. Їх шкірка забезпечує організм клітковиною що допомагає травленню і бета-каротином, попередником вітаміну А, що поліпшує імунну функцію, якість зору і стан шкіри. Інший їх корисний компонент — це вітамін K, важливий для здоров'я кісток.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *