Яка річкова риба найкорисніша: джерело вітамінів

У своїх рекомендаціях експерти зі здорового харчування радять включити в раціон морську рибу, яка містить необхідні для здоров'я вітаміни та речовини, інформує Ukr.Media.

Річкова риба згадується значно рідше, але чи означає це, що вона марна?

Спробуємо з'ясувати, чим корисна річкова риба, і яка з популярних видів вважається найкориснішою.

Головна перевага річкової риби в тому, що вона продається свіжою і часто навіть живою.

Що стосується корисних видів, то до таких належать сом, короп і карась, щука і судак.

Сом

Вважається джерелом білка — 16 грамів на 100 грамів продукту.

Короп

Корисний для роботи кишківника та обміну речовин. Вживання цієї риби нормалізує рівень цукру в крові, активує роботу мозку і покращує пам'ять.

Корисні речовини, що входять до складу, надають омолоджувальний ефект на весь організм.

Карась

У складі риби вітаміни A, B, C, E, PP, йод, фосфор і фтор, кальцій, магній, натрій і залізо, а також сірка.

Риба корисна для здоров'я шкіри, волосся, зміцнює імунітет, корисна для щитоподібної залози.

Щука

Крім вітамінів і мікроелементів, що входять до її складу, щука легко засвоюється.

Судак

Містить калій, залізо, кальцій, магній, фосфор, вітаміни A, B6, C, а також речовини ніацин і тіамін, корисні для здоров'я кісток і м'язів.

Вживання цієї риби корисне для здоров'я серця і судин.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *