Деякі продукти можуть бути "вбивчими" для здоров'я підшлункової залози, сприяючи атрофії її клітин, інформує Ukr.Media.
На питання про те, яка їжа "вбиває" підшлункову залозу, відповіли лікарі ендокринологи. Вони пояснили, що орган погано переносить велику кількість у раціоні солодких і висококалорійних продуктів. Говорячи про це, вони зазначили, що "вживання великої кількості солодкої або калорійної їжі призводить до загибелі клітин підшлункової залози".
Лікарі уточнили, що небезпека названих продуктів для підшлункової пов'язана з їх здатністю провокувати зростання жирової тканини у організмі. Таке збільшення жирової маси пов'язане з розвитком системного запалення з оксидативним стресом. Даний процес, своєю чергою, зачіпає клітини підшлункової залози, сприяє порушенням у виробленні інсуліну, виникненню інсулінорезистентності.
Лікарі додали, що для підтримання здоров'я залози корисно їсти помірними порціями і дотримуватися пауз між прийомами їжі. У середньому вони повинні становити 3 години, але не перевищувати 5 годин.
Джерело: ukr.media