Ці кілька продуктів треба їсти на сніданок, щоб знизити рівень холестерину у крові

Одним з кращих продуктів на сніданок, які допомагають знизити високий рівень холестерину, є вівсянка з цільного зерна, інформує Ukr.Media.

Наступні три продукти британські фахівці рекомендують їсти на сніданок у межах здорового збалансованого харчування.

Хліб з непросіяного борошна або цільнозерновий

Для людей з високим рівнем холестерину цей сорт хліба є кращим (порівняно з білим). У такому продукті міститься багато харчових волокон, тобто, клітковини. На думку експертів, дорослі повинні споживати не менше за 30 г клітковини щодня, оскільки вона перешкоджає активному засвоєнню холестерину кишківником, зате сприяє його виведенню зі стільцем.

Цільнозернові крупи або висівки

Вони також є багатим джерелом клітковини і тому ефективно допомагають знижувати його рівень. Щоб домогтися зменшення концентрації "поганого" холестерину ЛПНЩ, корисно вживати від 5 до 10 г або більше розчинної клітковини на день.

Овес

Вівсяне зерно містить розчинний тип клітковини, яка є особливо ефективною для зниження рівня холестерину, оскільки приєднується до ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) у травному тракті і допомагає вивести їх з організму разом зі стільцем. NHS (Національна служба охорони здоров'я Великобританії) рекомендує овес і ячмінь у якості корисних для контролю рівня холестерину продуктів.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *