Ці 7 продуктів містять мало солі та бережуть здоров’я вашого серця

Найпростіший спосіб поліпшити стан здоров'я — скоротити кількість солі, інформує Ukr.Media.

Натрій (основний компонент кухонної солі) — дуже важлива поживна речовина. Якщо повністю виключити його з раціону, це може погано позначитися на стані здоров'я. Але річ у тім, що нашому організму його потрібно дуже небагато, а систематичне перевищення безпечного дозування може призвести до підвищення кров'яного тиску і збільшення ризику розвитку серцевого нападу, серцевої недостатності, інсульту і навіть захворювань нирок.

Як контролювати кількість солі? Перш за все варто пам'ятати, що найбільше натрію ми отримуємо у прихованому вигляді: з напівфабрикатів, продуктів з обробленого м'яса, а також з їжі, яку вживаємо у кафе і ресторанах, де часто додають більше солі, щоб зробити смак страви більш яскравим. Тому ми радимо для приготування обирати продукти, у яких мало солі — щоб підтримувати здоровий рівень натрію і захистити своє серце.

Горох і боби

Білок і рослинна клітковина, яких багато у бобових, дуже важливі для підтримання здорової ваги, а це означає, що й для здоров'я серця. Крім того, усі ці культури містять мало жиру і зовсім не містять холестерин. Ми рекомендуємо обирати сушені продукти, а не консервовані: хоч вони й вимагають більше часу на приготування, у квасолі або горосі з банки зазвичай дуже багато прихованої солі і цукру.

Фрукти

У більшості фруктів солі або нема, або її зовсім небагато. Крім того, свіжі фрукти багаті на клітковину, а також вітаміни, мікроелементи і корисні антиоксидантні сполуки, які зменшують запальний процес і допомагають клітинам нашого тіла відновлюватися після атаки вільних радикалів. Але якщо у вас підвищений рівень цукру у крові, обирайте фрукти більш обережно: у багатьох з них підвищений вміст глюкози, яка може бути для вас небезпечною.

Йогурт

Ще один відмінний продукт для усіх, хто піклується про здоров'я серця: йогурт не лише підтримує нормальне травлення (важливо для контролю ваги), але й знижує ризик розвитку серцевого нападу та інсульту. Але важливо обирати натуральний йогурт, без добавок і цукру — інакше замість корисного продукту ви отримаєте справжню калорійно-цукрову бомбу.

Горіхи і насіння

Приємна новина: дослідження підтверджують, що ті, хто регулярно їдять горіхи або насіння, у результаті рідше зіштовхуються з серцево-судинними захворюваннями. Але важливо пам'ятати, що варто обирати натуральні горіхи, без додавання солі, цукру, меду або сиропу — інакше уся користь просто зійде нанівець.

Овочі

І фрукти, і овочі містять важливі поживні речовини, які можуть допомогти знизити рівень холестерину і кров'яний тиск. А у таких овочах, як спаржа, стручкова квасоля, огірки, баклажани, часник і гарбуз не міститься природна сіль. Їжте їх частіше, але під час приготування намагайтеся додавати мінімальну кількість солі.

Крупи

Ще один відмінний продукт для здорового раціону: практично усі крупи містять повільні вуглеводи, які допомагають надовго зберегти відчуття ситості, а також підтримувати здоровий рівень цукру у крові. І, звичайно ж, намагайтеся додавати менше солі під час приготування — гречка, булгур, кіноа та інші злаки і без неї дуже смачні!

Трави і спеції

Хочете використовувати менше солі під час приготування їжі? Додавайте більше трав і спецій! Крім того, багато прянощів і запашної зелені містять у собі різні корисні сполуки. Деякі з яких захищають здоров'я серця.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *