Як і інші цитрусові, насичені вітаміном C лимони корисні для імунітету. Але вживати їх окремо просто як фрукт зможе не кожен, оскільки лимони мають яскравий кислий присмак, інформує Ukr.Media.
Вітамін С необхідний для здоров'я, його дефіцит призводить до серйозних проблем. Ще кілька століть тому моряки переконалися у тому, що запас лимонів дозволяє запобігати цингу. Лимони — відмінне джерело флавоноїдів — антиоксидантів, які допомагають виводити з організму вільні радикали. Вони знижують ризик розвитку інсульту, як показують спостереження.
Жінки з Японії, які активно вживали лимони, мали більш низький артеріальний тиск. Поки невідомо, який саме компонент у лимонах знижував ці показники. До того ж, ці японки також активно ходили пішки у період спостережень. Лимони забезпечують профілактику раку за рахунок антиоксидантного впливу вітаміну C, захищають від астми, допомагають засвоїти залізо і сприяють втраті ваги.
Але вживання лимонів не складається лише з переваг. У них є високий вміст кислоти, тому поглинання лимонів є небезпечним для емалі зубів. Якщо у вас є виразки у роті, то лимон здатен спровокувати відчуття сильного печіння. Також не показані лимони жертвам гастроезофагеальної рефлюксної хвороби. Якщо ви страждаєте через печію, намагайтеся вживати лимони якомога рідше.
Джерело: ukr.media