«Ні, не білі в цих ангелів шати…»

23 лютого 2017 року у Житомирському базовому медичному коледжі ім. Г.С.Протасевича відбулася зустріч студентської молоді з медичними працівниками – учасниками АТО. Це вже другий такий захід, що його підготувала і провела обласна наукова медична бібліотека для студентів медичних навчальних закладів.

«Ангели серед війни» – так називають медичних працівників в зоні АТО. І хоча зовні вони зовсім не схожі на класичні біблійні персонажі, однак викликають до себе повагу, любов та навіть благоговіння своєю невтомною, жертовною роботою у зоні бойових дій:
Ні, не білі в цих янголів шатии –
Камуфляж та на крилах броня
Лікарі українські , солдати –
На війні оборонці життя.
Сили й мужності їм не займати –
Переборюють смерть і страждання,
Щоб побачила сина знов мати
Часто тільки на них сподівання.
Зліва міни і «Гради» праворуч –
З нами в очі дивились ви смерті…
І ми знали – якщо лікар поруч –
Просто так не дадуть нам померти.
Цим віршем, який один з воїнів АТО присвятив медичним працівникам, розпочалася зустріч студентів-фармацевтів з лікарями та медичними сестрами, які надавали допомогу нашим воїнам під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Декотрі з них, як лікар Житомирського військового шпиталю, підполковник медичної служби В’ячеслав Анатолійович Виговський, вже вдруге виїжджає до зони АТО, інші учасники вечора , цивільні лікарі М.П.Морозько, В.Н.Опанасюк, О.В.Шубін, як і операційна медсестра військового госпіталю Комарова С. Г., – знаходилися там у саму гарячу пору – 2014 – 2015 рр.
Запрошені розповіли про свою нелегку та героїчну працю районі бойових дій, прокоментували надані ними фотографії.

Студенти та викладачі фармацевтичного коледжу доклали багато зусиль, щоб вечір пройшов з успіхом, щоб медичні працівники – учасники бойових дій відчули шану та повагу до себе. Для кожного з них студентами коледжу, хлопцями і дівчатами, виконувалися патріотичні і ліричні пісні.
Директор ЖБФК Є.В. Хомік висловив глибоку подяку всім учасникам заходу, підкресливши важність таких зустрічей для патріотичного виховання студентства. Самі студенти, стоячи, оплесками зустрічали та проводжали своїх гостей.