Цікаві факти про суші: такого ви ще не чули

Цікаві факти про суші: такого ви ще не чули

Мабуть, вже кожен замовляв доставку суші або готував суші вдома. І це не дивно, адже суші та роли є найпопулярнішими стравами японської кухні. Але скільки ж за ними ще криється загадок… Команда KAIFUI SUSHI Житомир вирішила розкрити для вас найцікавіші з них!

СУШІ МАЮТЬ ГОТУВАТИ ЛИШЕ ЧОЛОВІКИ

І ні, це не гендерна дискримінація 🙂 Річ у тім, що японці вважають, начебто у жінок температура рук вища і через це сира риба під час приготування може зіпсуватись. Інша причина криється у тому, що представниці прекрасної статі можуть зіпсувати смак і запах страви через косметичні засоби для рук.

Слід зазначити, що це правило у сучасному світі вже не діє, тому у багатьох ресторанах можна запросто скуштувати суші, приготовані тендітними жіночими руками.

НОРІ ЗІШКРІБАЛИ З ЧОВНІВ

Так, звучить не дуже апетитно. Проте правду нікуди не сховаєш: раніше водорості зішкрібали із дерев’яних ніжок пірсу, а також із зовнішньої сторони дна човнів. Далі їх пресували та висушували на сонці.

Але можете не хвилюватися, зараз норі вже спеціально вирощують, обробляють і пресують за допомогою сучасного обладнання.

СУШІ ЗАМІСТЬ ПОДАТКІВ

Коли суші тільки з’явилися в японському суспільстві, вони цінувалися дуже високо. Ними навіть дозволяли оплачувати податки. Сьогодні ж вартість такої страви набагато нижче і тому замовити роли та суші може абсолютно кожен.

СМЕРТЕЛЬНИЙ РОЛ

Японців можна по праву назвати безстрашними, оскільки вони їдять навіть найотруйніших риб. Звичайно, мова йде про всім відому рибу фугу.

За законодавством Японії, щоб готувати роли з фугу необхідно пройти багаторічне навчання, після якого потрібно отримати ліцензію. Звучить усе досить серйозно і безпечно, як би не один цікавий факт: імператору Японії заборонено вживати страви з фугу.

СУШІ У ФОРМІ МОРОЗИВА

Такий незвичний різновид суші має назву “темакі”. Якщо перекладати з японської, то дослівно це “рол, сформований в руці”. Він являє собою конусоподібний рол, заповнений рисом та рибою, що зовні дуже нагадує морозиво у ріжку.

ВАСАБІ ПОТРІБЕН НЕ ДЛЯ СМАКУ

Цей гострий соус спочатку використовувався не для того, щоб відтінити смак страви, а тому що знезаражував сиру рибу. Зараз рибу дезінфікують за методом екстремального охолодження, тому васабі вживається як пікантна приправа.

РОЛИ, ЩО СВІТЯТЬСЯ В ТЕМРЯВІ

Страва отримала назву “Glowing Sushi” і скуштувати її можна в США. Світяться роли завдяки начинці з генномодифікованої риби. Взагалі таку рибу було виведено для визначення рівня забруднення води, проте досить швидко їй знайшли ще одне призначення — дивувати любителів суші.

СУШІ — ЦЕ АФРОДИЗІАК

Лосось — це один з найпопулярніших інгредієнтів суші, що містить у своєму складі велику кількість омега-3-жирних кислот, які стимулюють вироблення статевих гормонів. Крім того, макрель, тунець і більшість морепродуктів, що зустрічаються в суші також вважаються збуджувальними засобами.

Тому радимо не зволікати й влаштувати романтичний вечір для своєї другої половинки. А KAIFUI SUSHI вам у цьому допоможе: замовляй доставку суші на нашому сайті у Житомирі або зателефонувавши за номером 068 001 00 90, і зроби свій вечір кайфовим!