Персональна виставка лікаря Надії Василівни Галкіної

У перші дні весни в Житомирській обласній науковій медічній бібліотеці відкрілась виставка картин, вишитих бісером. Прекрасні роботи виконані лікарем-гінекологом Надією Василівною Галкіною. Вона більше 30 років працює у відділенні гінекології Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського і є досвідченим і талановитим фахівцем своєї справи. А починала свою лікарську практику в Житомирській міській лікарні. За весь цей час вона виконала понад 3 тисячі операцій.

Але крім основної діяльності у неї є хобі, яке допомагає їй розслабитися і зарядитися позитивною енергією. Близько 6 років тому вона захопилась модним видом рукоділля – вишивкою бісером. Будь-яка вишивка вимагає терплячості, міцної руки, ретельності. Напевно, тому і говорять, що подібне хобі розвинене серед лікарів, особливо хірургів, які таким чином відточують свої навики.

Надія Василівна розповідає, що вишивати їй подобається, і вона отримує від цього задоволення. Може вишивати три-чотири години поспіль. В середньому на одну картину йде від одного до 3-х місяців. В її колекції близько 30 картин, вишитих бісером.

Це ії дебютний виставка, на який представлено 16 робіт.

Вишиті Надією Василівною картини – справжні шедеври. Вдивляєшся в ці роботи і завмираєш від подиву, настільки це вишукана, складна і трудомістка творчість.

Мальовничі пейзажі і канонічні релігійні сюжети, ніжні пелюстки квітів і оксамитова шерсть тигреняти, коні, що мчать  берегом моря, фантастичні переливи барв у картині «Утро в сосновом бору» за мотивами Івана Шишкіна – ця дивовижна краса постає перед нами на полотнах, майстерно вишитих лікарем.

З відкриттям виставки лікаря поздоровили від адміністрації обласної клінічної лікарні заступник головного лікаря з лікувальної  роботи  А.В. Павлусенко  і  голова профспілки  Р.П..Задніпрянець,а також колеги по роботі, друзі і рідні.

Українською піснею Надію Василівну привітали солісти народного хору обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського

Експозиція демонструється в арт-вітальні медичної бібліотеки до кінця березня.