Молоко буває різної жирності, і його слід вибирати за індивідуальними особливостями. Однак є золота середина, яка підходить майже всім людям. Про це повідомили лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media.
У багатьох людей при покупці молока виникає питання: який відсоток жирності кращий? Шкала починається від 0 і закінчується вище 4,5 %, і такий різновид створений під різні типи харчування. Наприклад, людям при підвищеному холестерині рекомендується вживати молоко не вище 1,5% жирності.
Якщо проблем зі здоров'ям немає, необхідно орієнтуватися на рекомендації для середньостатистичної людини. За словами дієтологів, молоко слід вибирати з жирністю не більше 3,5 %.
Зовсім знежирене молоко не варто брати, бо гірше засвоюється кальцій. Жирне теж не всім підійде. Середньостатистичній людині підійде молоко від 2,5 % жирності до 3,5%, — розповіли фахівці.
Джерело: ukr.media