Основні секрети використання кокосової олії, як в косметології, так і в харчових цілях

Кокосова олія — екзотика, яку може собі дозволити кожен. Вона застосовується як в косметології, так і в харчових цілях. Що потрібно знати про цей вид продукту, інформує Ukr.Media.

Кокосова олія ідеально підходить для смаження завдяки своїй термічній стабільності. Вона підходить для приготування різних страв, включаючи десерти, супи, гарніри, основні страви, салати та заправки.

Крім того, олію з кокоса застосовують в косметології та трихології. Вона має властивості, які покращують стан волосся, роблячи його більш доглянутим, міцним, гладким і блискучим.

До того ж кокосова олія часто використовується для боротьби з сухістю шкіри обличчя та тіла. Вона покращує пружність і еластичність епідермісу, а також підтримує його тонус.

Часто запитують, які відмінності між рафінованою та нерафінованою кокосовою олією. Річ у тім, що рафінована проходить глибоке очищення, що призводить до втрати її первинного смаку та аромату, проте зберігає корисні властивості.

Нерафінована ж мінімально очищена і зберігає свій характерний аромат і смак. Її не рекомендується нагрівати вище 150°C.

Також відомо, що кокосову олію можна отримати методом холодного або гарячого віджиму. При холодному віджимі м'якоть кокоса вичавлюється під пресом, а при гарячому відбувається висушування м'якоті, після чого олія витягується пресуванням.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *