Головна державна санітарна лікарка Кіровоградщини порадила, як уникнути харчових отруєнь (ФОТО)

Як ми повідомляли, минулого тижня під час благодійного ярмарку в одній із кропивницьких шкіл потруїлися діти.

Чи можна було цього уникнути та як мінімізувати ризики у майбутньому, ми поцікавилися у головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук.

У коментарі для сайту “З перших уст” вона розповіла про харчові отруєння та надала поради, як їм запобігти.

Генеральна директорка КОЦКПХ пояснила, які бувають їхні види та групи, яких правил слід дотримуватися при збереженні, використанні, транспортуванні харчових продуктів та, найголовніше, – як запобігти харчовим отруєнням.

Надія Оперчук акцентувала на випадках отруєнь у дітей. Адже діти страждають від них частіше, ніж дорослі, а перебіг отруєнь у них проходить складніше.

“Отруєння здатні призводити до швидкого зневоднення, а через невеликий запас рідини в дитячому організмі важливо постійно стежити за кількістю води, що вживає дитина», – наголосила головна державна санітарна лікарка області.

Щоб не постраждати від харчового отруєння та гострих кишкових інфекцій, слід виконувати прості профілактичні заходи: дезинфікувати руки, дотримуватися температурних норм збереження продуктів, уникати їхньої купівлі на стихійних ринках, виконувати чіткі правила консервування (особливо рибних та м’ясних продуктів) тощо.

Найголовніше, на думку пані Оперчук, – стежити за тим, що їсте ви та ваші діти. Усі небезпечні речовини, які діти випадково можуть покуштувати: з’їсти чи випити, мають зберігатися у недоступних для них місцях.

Читайте також:  У Кропивницькому отруїлися першокласники – версія правоохоронців 

Головна освітянка Кропивницького прокоментувала ситуацію щодо отруєння дітей на території школи

Джерело: zpu.kr.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *