Пошук роботи. Поради від спеціалістів

Пошук роботи. Поради від спеціалістів

Пошук роботи – питання, яке турбує як молодих, так і дорослих людей. Тому давайте скористаємося корисними порадами фахівців, стосовно пошуку роботи.

З необхідністю шукати роботу зустрічається кожна працездатна людина. Шукають роботу не лише молоді люди, які щойно закінчили навчання у вищих навчальних закладах, але й дорослі, які по тих чи інших причинах втратили роботу, або хочуть змінити своє теперішнє робоче місце на більш перспективне. Словом, тема працевлаштування ніколи не втратить своєї актуальності. Тому в даній статті ми поділимось з Вами, читачі, кількома рекомендаціями стосовно того, як правильно організувати пошук роботи. 

Здавалось би, знайти роботу досить легко. Для цього пошукачу потрібно просто переглянути оголошення про вакансії, виставлені роботодавцями на спеціалізованих сайтах та в газетах, та відіслати своє резюме на ті пропозиції, які його зацікавили. Проте, пошук роботи – справа непроста. Адже більшості з нас потрібно не просто знайти будь-яку роботу, а щоб ця вакансія була цікава та добре оплачувана. Отож, як знайти саме таку роботу? Відповідь на це питання ми дамо Вам у вигляді чотирьох важливих рекомендацій щодо пошуку роботи за посиланням.

Рекомендація №1. Чітко визначте цілі

Перш ніж здійснювати будь-які дії щодо пошуку роботи, потрібно визначити для себе, яку саме роботу Ви хочете. Дайте собі відповіді на такі запитання: «Яка робота є ідеальною для мене?», «Яку суму грошей я хочу заробляти?», «Чим саме я хочу займатись, у якій сфері працювати?» і так далі.

Наявність чіткої картини того, що Ви шукаєте, дасть Вам можливість зекономити свої сили і час. Адже при такому підході Ви не будете безцільно кидатись по різноманітних джерелах вакансій, хаотично переглядаючи всі пропозиції роботодавців, а зможете сконцентруватись тільки на тих вакансіях, які відповідатимуть Вашим вимогам.

Рекомендація №2. Проведіть самоаналіз

Перш ніж відсилати своє резюме на ту чи іншу вакансію та йти на співбесіду, тверезо оцініть свої професійні можливості. Звірте, чи відповідає Ваша кандидатура всім вимогам роботодавця, чи зможете Ви справлятись зі всіма завданнями, якщо займете ту посаду, на яку цілитесь.

Проте не потрібно засмучуватись і опускати руки у разі, якщо Ви хочете стати, наприклад, керівником, але на даний момент не володієте всіма професіональними рисами, які потрібні для того, щоб зайняти таку посаду. В даному випадку можна поступити наступним чином. Подайте свою кандидатуру на більш нижчу посаду в конкретній галузі, а далі розвивайтесь, вчіться, самоудосконалюйтесь, працюйте і через деякий час Ви отримаєте те, чого хочете.

Рекомендація №3. Проявіть активність

В сучасному суспільстві побутує думка про те, що  для того, щоб зайняти хорошу посаду, необхідно здійснювати пошук роботи, використовуючи виключно соціальний капітал (знайомих, друзів, родичів). Однак, така думка є помилковою. Адже сьогодні перспективні роботодавці оголошують про вільні вакансії в своїх компаніях з допомогою спеціалізованих інтернет-сайтів по пошуку роботи. Візьміть до уваги цей факт і не обмежуйте коло пошуку лише своїми знайомими людьми.

Рекомендація №4. Підготуйтесь до співбесіди

Процес пошуку роботи не обійдеться без співбесід з роботодавцем. Співбесіда являється найважливішим етапом в процесі працевлаштування, тому Ви повинні добре підготуватись до цього дійства. Для цього заздалегідь підготуйте відповіді на всі можливі питання, які задаватиме Вам інтерв’юер. Пам’ятайте, що на співбесіді Ви повинні показати себе як чесного та відповідального співробітника, тому під час розмови з роботодавцем, будьте з ним максимально правдивим.