«Моя душа на крилах вишиванки» : персональна виставка Заслуженого майстра народної творчості Ніни Володимирівни Бондар

«Моя душа на крилах вишиванки» : персональна виставка Заслуженого майстра народної творчості Ніни Володимирівни Бондар

10 березня 2016 року в Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці відбулась презентація виставки авторської української вишиванки. Автором представленої колекції є Заслужений майстер народної творчості України Ніна Володимирівна Бондар. В експозиції представлено 19 стильних жіночих та чоловічих сорочок. Орнамент кожної з них унікальний і демонструє різні техніки вишивання на лляному полотні: «зерновий вивід», «солов’їні вічка», «низь», «гладь», «вирізування», «лиштва», «мережка» та ін..

А всього в доробку майстрині біля 500 чоловічих, жіночих і дитячих вишитих сорочок.

Це вже третя персональна виставка майстрині. Ії вироби експонуютсься також на міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських виставках традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва .

Народилась Ніна Володимирівна в селі Будичани Чуднівського району Житомирської області. За словами майстрині, ще з дитинства мама ії вчила вишивати на полотні, а технікою вишивки вона досконало оволоділа, навчаючись в Решетилівському училищі на Полтавщині. Працювала вишивальницею на фабриці в Переяславі –Хмельницькому. Більше 10 років проживала в місті Юрга, що в Сибірі. Останні 16 років Ніна Володимирівна мешкає в Житомирі і працює в обласному Центрі крові молодшою медичною сестрою. Вона – Почесний донор України.

Народну майстриню щиро привітали з відкриттям виставки колеги з обласного Центру крові на чолі з головним лікарем Чугрієвим Анатолієм Миколайовичем. Голова профспілки медичних працівників Житомирської області Алла Федорівна Супряга відмітила вклад Ніни Володимирівни в збереження традицій поліської вишивки і нагородила Почесною грамотою.

Представник Житомирського обласного центру народної творчості Сегеда Надія Константинівна розповіла, що творчі плани Ніни Володимирівни сповнені пошуком нових задумів та ідей, а роботи з кожним роком стають ще більш досконалими і відзначила ії вклад в популяризацію самобутньго народного мистецтва Дипломом.

А присутні на презентації майстрині народної творчості назвали вишиванки Ніни Володимирівни «мовою і граматикою української вишивки».

Виставка триватиме до кінця місяца.Запрошуємо відвідати експозицію і переконатися в тому, що вишиванка від Ніни Володимирівни Бондар – це не тільки елемент українського національного одягу, а й сучасний модний бренд.

Powered by WPeMatico