Чому не можна їсти перестиглі банани: можливі наслідки для організму

Сильне потемніння бананів може говорити про початок процесів гниття, вживати такі плоди небажано, повідомили дієтологи, інформує Ukr.Media.

Банани, що перезріли, мають властивість накопичувати надлишкову кількість цукру, вживання таких плодів дає величезне навантаження на шлунково-кишковий тракт і руйнує печінку.

Чим зріліший банан, тим більше накопичення цукрів. А це означає, що більше підвищення рівня глюкози в крові. У бананів сама по собі калорійність висока, і навіть якщо немає жодних проблем з інсуліном, з інсулінорезистентністю та схильністю до підвищення рівня цукру в крові, однаково: якщо ми не витратимо цю енергію, вона перероблятиметься у жир, попередили лікарі.

Фахівці підкреслили, що людям, які мають проблеми з рівнем глюкози в крові, варто зробити вибір на користь бананів, що злегка недозріли.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *