Нові книги на полицях вільного книгообміну

Нові книги на полицях вільного книгообміну

Пропонуємо  Вам нові книги для вільного книгообміну:

Девід Гудінг , Джон Леннокс

Світогляд: для чого ми живемо і яке наше місце у світі. Т.1     2003

 

Коли людина закінчує школу і продовжує навчатися далі, перед нею постає багато проблем. Одна з них – особливо гостро, бо пов’язана з тим, що світ дорослого незалежного життя, в яке людина вступає , дуже складний.

Не можна відкладати вирішення питання про сенс життя «на потім» і приступати до нього , лише ставші спеціалістом. Не слід очікувати часу, коли накопичена з роками мудрість допоможе розібратися у головних питаннях буття.

Якщо підійти до них своєчасно, буде значно легше приймати мудрі і виважені рішення. Аби допомогти у цій справі своїм юним друзям, автори і написали цю книгу.

Жоржі Амаду

Капітани піску. Габрієла  1989

В центрі роману «Капітани піску» видатного бразильського письменника  Жоржі Амаду – життя бездомних підлітков, які поселилися в руїнах колишнього складу на закинутому піщаному узбережжі біля Ріо-де–Жанейро. Вони створили власну комуну і жили на рівних началах, ділячи радощі й біди, пізнаючи чимдалі більше життя у всій його непривабливості, заходячи з чорного ходу у світ кохання, у світ дорослого життя.

Посмішка, інколи іронічна домінує у романі «Габрієла», герої його дивляться крізь сміх, і живуть, як і має бути в народному балаганному театрі, весело й відчайдушно. А якщо й трапляється, що когось убито чи прошумить якась любовна драма, – усе це сприймається як неминуча складова карнавалу життя. Таким воно є, життя, наголошує між рядками автор, але треба жити, а не існувати.