Ризик ожиріння: продукти, які уповільнюють метаболізм і їх краще не їсти на вечерю

Вечеря — один із найпідступніших приймань їжі. Іноді до вечора хочеться їсти набагато сильніше, ніж удень, але лікарі рекомендують так не робити, інформує Ukr.Media.

Для початку варто зазначити, що останнє приймання їжі має бути за 2-3 години до сну. Так, ви дотримаєтеся всіх правил травлення і не навантажите організм. В іншому разі шлунок не встигне впоратися з їжею, що надійшла, і на ранок на вас чекає важкість або навіть спазми.

Дієтологи назвали ті продукти, які точно не варто додавати до вечері.

Прості вуглеводи

Картопля, білий рис або макарони — найгірший варіант для трапези, що завершує день. Вони негативно позначаться на підшлунковій залозі та затримають виведення токсинів. До того ж ви ризикуєте спровокувати розвиток ожиріння або цукрового діабету.

Солодощі та випічка

Так хочеться іноді побавити себе тістечком або цукерками! Але робити це потрібно тільки в першій половині доби, бажано до 12:00. Тоді протягом дня ви спалите калорії, що накопичилися, і убезпечите свою талію від пари зайвих кілограмів.

Копченості

Сіль, що міститься в них, посприяє появі набряків і затримці рідини в організмі.

Свинина в соусі

Це м'ясо жирне саме по собі, а разом із майонезом або кетчупом воно подвійно небезпечне, особливо на ніч. На перетравлення такої їжі потрібно багато часу.

Фрукти

Виноград, диня або банани тільки стимулюють апетит. Краще з'їсти просте зелене яблуко і спокійно вирушати спати.

Найбільш правильними варіантами вечері, за словами лікарів, є варене м'ясо птиці, біла риба, парені овочі.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *