Здоров’я і медицина

Медики назвали продукти, які допоможуть від гіпертонії у спеку

Попереду три місяці літа, коли спека може доставляти величезну кількість незручностей навіть для здорових людей. А люди, схильні до підвищеного тиску і метеозалежні дуже страждають в спекотні дні. Для зменшення стресу влітку потрібно знати, які продукти дозволять зменшити ризики різких…

Жінки та чоловіки: хто краще переносить спеку і чому вік змінює правила

Молоді чоловіки та жінки показують однакову стійкість до високої температури, однак у чоловіків ця здатність починає знижуватися після 65 років. А в жінок це відбувається ще раніше, повідомив професор фізіології та кінезіології У. Ларрі Кенні з Університету штату Пенсільванія, інформує…

Суші та роли: чому легка їжа може приховано шкодити фігурі — і як цього уникнути

Коли ми обираємо суші або роли, часто здається, що це одна з найбезпечніших альтернатив швидкій їжі. Легкі, наче зразок здорового харчування: риба, рис, водорості, трохи овочів. Але правда, як це буває з багатьма звичними речами, трохи складніша — і водночас…

Чому яйця підходять не всім: нюанси, про які не говорять

Яйця вже давно стали звичним продуктом у щоденному раціоні — сніданки, випічка, салати, соуси, дієтичні страви. Їх цінують за вміст білка, вітамінів групи В, вітаміну D, заліза, лютеїну та холіну, який підтримує роботу мозку. Але, попри поширеність, цей продукт підходить…

Коли “нормальний” запах стає помітним: Чому азіати можуть по-іншому відчувати запах тіла європейця

Коли Макс вперше зайшов у метро Токіо, він звернув увагу на реакцію пасажирів. Дехто прикривав обличчя маскою, інші — чемно відверталися. Спочатку він не розумів причини, але згодом почув пояснення від колеги з Японії. Люди навколо могли відчувати запах його…

“Іноді найкраще — попрощатися”: Що робити, якщо на фрукті або овочі з’явилася цвіль?

Коли починаєш глибше досліджувати тему харчової безпеки, розумієш, наскільки поширені звички "зрізати і з'їсти", особливо коли йдеться про фрукти з маленькою цвіллю. На перший погляд — нічого страшного. Але що ми насправді знаємо про цю цвіль, інформує Ukr.Media. Цвіль —…

Літо, душ і догляд за шкірою: як не нашкодити, коли хочеться освіжитися

У спеку душ стає чи не єдиним способом відчути полегшення. Але саме влітку шкіра поводиться вразливіше, ніж зазвичай. Те, що здається безпечною звичкою — кілька душів на день, використання ароматних гелів, обливання холодною водою — іноді може викликати неочікувані й…

Як у Кропивницькому допомагають хворим на туберкульоз

Відомо, що туберкульоз – інфекційне та соціальне захворювання, на яке може захворіти будь-хто, якщо не дотримується профілактичних заходів або перебуває серед уразливих груп. БО «100 відсотків життя. Кропивницький» протягом тривалого часу здійснює соціальний супровід людей, хворих на туберкульоз. Це різні…

Кориця і мозок: ароматна підтримка чи переоцінене диво?

Деколи навіть звичні продукти можуть приховувати потенціал, якого від них не очікуєш. Кориця — знайома з дитинства пряність, яку ми щедро додаємо до кави, вівсянки чи випічки — поступово опиняється в центрі наукової уваги. Поза межами її приємного смаку стоять…

Від дотику до гармонії: як взаємодія з собаками знижує стрес, нормалізує тиск та дарує душевний спокій

Для одних це просто швидкоплинний порив, для інших — потреба душі. Коли рука сама тягнеться до собаки, щоб погладити його, людина може навіть не здогадуватися, наскільки ця проста дія свідчить про неї саму, інформує Ukr.Media. Дотик до собаки — це…