До Дня медичного працівника : «Чоловічий стиль» – персональна виставка Ю. С. Білоцького

До Дня медичного працівника : «Чоловічий стиль» – персональна виставка Ю. С. Білоцького

Коли бачиш вишиті картини, які експонуються в Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці, дивуєшся їх красою, а коли дізнаєшся, що ці творіння належать чоловічим рукам, дивуєшся ще більше.

Персональна виставка вишитих картин Юрія Станіславовича Білоцького – завідуючого проктологічним центром Житомирської обласної клінічної лікарні, головного позаштатного проктолога Житомирської області з більше як 20-річним стажем роботи, демонструє, що це заняття, яке вважалося раніше прерогативою жінок, цілком підходить і для справжніх чоловіків.

«У нього руки золоті, він хірург від Бога», – часто можна почути від пацієнтів Юрія Станіславовича. Його професія вимагає сталевих нервів, міцної руки, неабияку витривалість.

Улюблене хобі дає можливість хірургу розслабитися і звільнитися від напруги, викликаної щоденними операціями. Дозволяє йому відпочити душею, поки створює свої шедеври.

Юрій Станіславович захопився вишивкою близько 10 років тому, коли вирішив закінчити незавершену роботу своєї дружини. Свої роботи виконує в техніці «рахункового хреста». Такий процес вишивання передбачає постійний рахунок подумки і вимагає зосередженості.

Картини Юрія Станіславовича схожі на живописні полотна, тільки на зміну полотна і фарб він використовує канву, нитки та голку. Намагається знайти свою родзинку у творчості. Наприклад, на картинах із серії «Міський пейзаж» йому вдалося передати найдрібніші відтінки, промені світла і зовсім крихітні деталі.

Картина «Олені» включає близько 20 відтінків сірого кольору. А суворі хижаки, вовки, тигри, леопарди, в його виконанні виглядають дуже презентабельно.

Це дуже кропітка робота. На кожну картину в середньому, за словами автора, йде від одного до трьох місяців.

З кожним роком його творіння стають все красивіше і масштабніше. Дружина і дочка підтримують його захоплення і самі вишивають.

Запрошуємо шанувальників чудового мистецтва вишивки відвідати виставку «Чоловічий стиль», на якій представлено 25 картин лікаря-хірурга. Експозиція демонструється в арт-вітальні медичної бібліотеки до кінця червня.