Вживання сочевиці незвичайним чином впливає на людський організм

Сочевицю можна сміливо віднести до джерела "хороших" складних вуглеводів, що сприяють збалансованому вмісту цукру в крові і поліпшенню травлення. Вживання сочевиці зберігає тривале відчуття ситості і бадьорості, інформує Ukr.Media.

Які ще можна відзначити переваги сочевиці?

Насичення організму

Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. За своєю поживністю вона не поступається хлібу, крупам і в якійсь мірі — м'ясу. Тому вона є прекрасним харчуванням для спортсменів і вегетаріанців, а також під час посту, корисна при дієтичному харчуванні.

Користь для кишечника

Представниця бобових багата на дружню для кишечника клітковину. Якщо ваш раціон не включає продуктів з клітковиною, то це загрожує для здоров'я кишкової мікрофлори, в результаті чого збільшуються запалення, відкладення жирів в тілі і збільшення ваги.

Зниження холестерину

Страви з сочевицею сприяють в боротьбі зі зниженням рівня холестерину.

Боротьба зі старінням

У сочевиці містяться вітаміни групи B, особливо можна виділити вітамін В7, який бореться з наслідками старіння, завдяки своїй ролі в синтезі жирних кислот.

Збагачення мікроелементами

У сочевиці міститься велика кількість мікроелементів: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, а також жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що впливають на здоров'я шкіри і волосся, покращують імунітет.

Користь для вагітнихЦя бобова дуже корисна для вагітних, так як в чечевиці міститься багато фолієвої кислоти — до 90% рекомендованої денної норми. Фолієва кислота прискорює розвиток плода.

Запобігання розвитку серцевих захворювань

Магній і калій, якими багата чечевиця, необхідні для повноцінної роботи серця і нервової системи. Це робить її незамінним продуктом для людей, які страждають захворюваннями серця.

Боротьба з анемією

Поліпшити засвоєння заліза допоможе подача страви з соцевиці одночасно зі свіжими овочами, багатими на вітамін С — помідорами, зеленню. Залізо сприяє кровотворенню і допомагає боротися з анемією.

Зменшення ризику розвитку онкології

Сочевиця містить ісофлавони, які можуть знижувати ризик раку грудей.

Зниження рівня цукру в крові

Це бобова сприяє зниженню рівня цукру в крові, тому її рекомендують їсти хворим на цукровий діабет.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *