2 місяці щоранку їм банан і авокадо: лікар відмінив діагноз, серце радіє

Щоб запобігти інсульт або серцевий напад, досить їсти один банан або один плід авокадо в день. А краще одночасно. Це з'ясували і довели вчені з Університету штату Алабама, інформує Ukr.Media.

Продукти, корисні для серця

Коли банан і авокадо об'єднуються і вживаються разом, вони допомагають забезпечити організму повноцінне харчування і приносять неоціненну користь.

Вітаміни та мінерали

І авокадо, і банан багаті вітамінами, мінералами і іншими унікальними речовинами. Банани – відмінне джерело вітамінів A, E, B6, марганцю і міді. Їм дуже мало рівних за вмістом калію. Банани містять також декілька антиоксидантів, що сповільнюють процеси старіння в організмі.

Плід банана складається з м'якої, легкозасвоюваної клітковини з простими цукрами – фруктозою і сахарозою. З'їдені банани швидко наповнюють організм енергією. Цю їх якість широко використовують спортсмени для швидкого відновлення сил.

Авокадо теж багатий вітамінами, він містить вітамін С, вітаміни групи В, провітамін А, вітаміни РР, D, лідирує за вмістом вітаміну Е, який захищає клітини від старіння і стимулюючого їх збагачення киснем.

У маслянистом фрукті широко представлені мінеральні речовини: калій (в авокадо його ще більше, ніж в банані), натрій, кальцій, фосфор, марганець, магній, залізо та інші.

Для здоров'я серця

Згідно з дослідженнями, понад 800 тисяч людей помирають щороку через серцеві проблеми, які призводять до раптового інфаркту.

І авокадо, і в банані міститься дуже багато калію, який сприяє правильній роботі серця, знижує ризик інсульту та інфаркту, робить судини еластичнішими.

Авокадо також знижує ризик серцево-судинних захворювань, завдяки вхідним в його склад поліненасиченим жирним кислотам. Саме брак цих кислот є однією з причин розвитку атеросклерозу і порушення холестеринового обміну.

Для травлення

Поєднання бананів і авокадо допомагає поліпшити травлення. Бананові харчові волокна надають сприятливий вплив на процес травлення. Вони не подразнюють слизову оболонку шлунка, не викликають печії, покращують перистальтику кишечнику, запобігаючи запори.

Більш того, волокниста структура бананів прискорює розпад вже надійшовших в організм насичених жирів, тим самим допомагаючи знижувати рівень ліпопротеїдів низької щільності («поганого холестерину»).

М'якоть банана містить важливі фізіологічно активні речовини – катехоламіни. Завдяки цим речовинам банани з успіхом застосовують при лікуванні кишкових захворювань, пептичних виразок шлунка і дванадцятипалої кишки.

Авокадо покращує травлення і позбавляє від закрепів. Один середній плід містить 12 грамів корисних харчових волокон, що робить його прекрасним профілактичним засобом від запору.

Джерело антиоксидантів

Суміш бананів і авокадо містить антиоксиданти, які сприяють усуненню запалень в організмі. У бананах, у яких починає чорніти шкірка, але не м'якоть, виробляється потужний антиоксидант з протираковими властивостями.

Авокадо є відмінним джерелом глутатіону – це антиоксидант, який дуже важливий для профілактики старіння, раку і хвороб серця.

Цей плід також містить більше каротиноїдів, зокрема лютеїну, ніж будь-який інший фрукт. Лютеїн – головний антиоксидант, який захищає від дегенерації сітківки очей і катаракти.

Для зниження ваги

Тривале відчуття насичення (завдяки вмісту крохмалю і клітковини) робить банани ідеальним дієтичним сніданком. Але важливо пам'ятати, що в день треба з'їдати лише один середній банан, так як в ньому міститься до 40 % добової норми вуглеводів.

Як і банани, авокадо сприяє схудненню, створюючи відчуття ситості і знижуючи апетит. У цих плодах велика кількість клітковини і корисних жирів. Саме тому, незважаючи на критичну калорійність, користь страв з авокадо для схуднення просто неоціненна.

На жаль, в більшості випадків люди споживають банани періодично, а авокадо з'являються на столах ще рідше. Іноді про нього просто забувають.

Є безліч прекрасних страв з цими плодами, пропонуємо тобі познайомитися з рецептом смузі з авокадо і бананом для спекотного літнього дня.

Смузі з авокадо і банана

Цей рецепт тобі особливо стане в нагоді після того, як ти проведеш кілька годин на сонці. І ось чому: у такі періоди людина втрачає багато рідини, і щоб підтримати водний баланс і підвищити клітинну гідратацію, їй необхідний калій.

Всі інгредієнти такого напою – банан, авокадо і мигдальне молоко – містять цей мікроелемент у надлишку. Крім того, вони багаті антиоксидантами, які захищають шкіру від негативного впливу прямих сонячних променів, тобто ранніх зморшок, уповільнює окислювальні реакції в організмі.

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. м'якоті авокадо
  • 1/2 банана
  • 1 ст. мигдального молока
  • 1/4 ст. очищеного сирого мигдалю

Приготування:

  • Змішай в блендері всі продукти: молоко, горіхи, авокадо і банан.
  • Пий напій охолодженим.

У нашій країні авокадо досі асоціюється з якоюсь екзотикою і вживається в їжу досить рідко.

Не викидай кісточку від авокадо! Навіть одна кісточка може позбавити тебе від каменів у нирках і жовчному міхурі, вилікувати розлад травлення і знизити рівень холестерину в крові.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *