Чому варто почати пити гарячий шоколад

Не усім відомо, що основною функцією гарячого шоколаду є підтримання і зміцнення імунної системи. А ще цей смаколик допомагає подолати напади депресивного стану. Таку здатність гарячий шоколад отримав завдяки вмісту триптофану, що відповідає за вироблення серотоніну, завдяки якому наш настрій поліпшується. До того ж, цей напій має властивість полегшувати біль, інформує Ukr.Media.

Наявність у гарячому шоколаді флаванолів оберігає оболонку клітин від окислення, перешкоджаючи тим самим розвитку запальних процесів. Антиоксиданти, що містяться у цьому напої, допомагають у боротьбі з раком. Якщо у вас є проблеми із надмірною вагою — відмовтеся від вживання шоколаду у звичайному вигляді, краще приготуйте собі склянку гарячого напою з шоколаду. Але треба дотримуватися однієї умови: цукор додавати не можна.

Вживання гарячого шоколаду без додаткової порції цукру допомагає запобігти розвитку карієсу. Така захисна функція стала можливою завдяки оболонці какао-бобів, яка запобігає розвитку карієсу. Крім того, вміст у какао теоброміну сприяє зміцненню зубної емалі, а також забезпечує вашим зубам натуральний здоровий блиск.

У любителів гарячого шоколаду шкіра виглядає більш свіжою і молодою. Річ у тім, що флавоноїди, які містяться у напої, відмінно захищають шкіру від ультрафіолетового впливу сонячних променів, попереджаючи утворення сонячних опіків. Також гарячий шоколад сприяє збереженню вологи нашою шкірою, відсуваючи процес появи зморшок.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *