
В осінньо-зимовий період імунітет стає слабшим і вірусам набагато простіше атакувати організм. Щоб зміцнити імунну систему необхідно забезпечити достатній рівень вітаміну С в організмі. Фахівці розповіли, що найкраще з цим завданням упорається квашена капуста.
Головними джерелами вітаміну З прийнято вважати цитрусові. Але дієтологи розвіяли цей міф. Значна концентрація вітаміну є й у овочах. Болгарський перець і квашена капуста містять удесятеро більше необхідного мікроелемента, ніж апельсин.
Саме капусту експерти радять як найбільш ефективний протизастудний засіб. Вона – натуральний пробіотик, що через систему травлення зміцнює імунну систему.
Також не варто забувати про інші продукти з антибактеріальним впливом. Подібне є у селери, моркви, буряків, цибулі, зелені та багатьох зелених овочів. А ось висока ефективність часнику у деяких експертів під сумнівом. У будь-якому випадку рослинні продукти принесуть лише користь; як і провітрювання приміщення та миття рук – давно доведені способи уникнути застуди.
Щодо їжі, що погіршує роботу імунної системи, до неї належать консервовані та мариновані продукти; копченості; алкоголь; кава та калорійна їжа з високим вмістом солі, цукру, насичених жирів та рафінованих вуглеводів. Подібна їжа сама не несе користі, і сповільнює засвоєння інших корисних речовин, того ж вітаміну С.


