Овочі — найкорисніші продукти, які лише могла створити природа. Вони багаті на різноманітні поживні речовини, вітаміни, мінерали і антиоксиданти. Але все ж таки деякі з них менш корисні, ніж інші, здебільшого через вміст цукру. Нижче ви знайдете список з 5 овочів з найвищим вмістом цукру, інформує Ukr.Media.
Морква
Не дивлячись на те що морква — овоч не дуже калорійний (31 ккал на середній плід), усі ці калорії йдуть з цукру, який вона містить. Відмовлятися від моркви зовсім ми не пропонуємо, все ж таки вона є джерелом заліза, кальцію, калію, бета-каротину і вітаміну А. Просто пам'ятайте про те, скільки цукру вона містить, коли вирішите з'їсти цілу тарілку морквяного салату.
Кукурудза
Кукурудза теж дуже корисний овоч, що містить безліч корисних елементів, таких як фосфор, кальцій, калій, магній, залізо і вітаміни А, В і Е. Крім цього, кукурудза — овоч дуже крохмалистий і солодкий, що містить майже 100 ккал і 7 г цукру на 100 г. Уважно стежте за кількістю, коли її споживаєте.
Буряк
Ще один надзвичайно корисний овоч, страви з якого зараз можна зустріти у будь-якому кафе "здорового харчування". Джерело вітамінів і мікроелементів крім усього іншого містить близько 9 г цукру на 100 г продукту. Знову ж таки, відмовитися від буряка вас ніхто не просить, адже користі він приносить дуже багато, просто стежте за кількістю.
Картопля
Запечена, варена, у вигляді пюре та запіканки і заборонена фрі — усі ми полюбляємо картоплю. Через високий вміст крохмалю картопля швидко піднімає рівень цукру у крові. Крім того, овоч дуже калорійний, тож зведіть його споживання до мінімуму.
Цибуля
Несподівано, але це правда. Навіть якщо ми звикли думати, що єдиний мінус цибулі — її специфічний запах і смак, а користь — незаперечна, то це не зовсім так. Гіркий овоч серед рекордсменів за вмістом цукру (майже 6 г на 100 г), хоча багатьма корисними властивостями теж володіє. Тож якщо вам не подобається цибуля, можете сміливо відмовитися від неї, ваш рівень цукру у крові лише подякує вам.
Джерело: ukr.media