Чи можна вживати картоплю щодня? На це питання є однозначна відповідь

Запечена зі спеціями на мангалі, відварена, смажена або у вигляді пюре — картопля залишається найулюбленішим овочем українців не тільки взимку, а й влітку. Розберемося, чи варто їсти її щодня, і як цей популярний овоч може нашкодити здоров'ю, інформує Ukr.Media.

Про користь картоплі чули багато хто. Вона містить калій, необхідний для серцево-судинної системи, вітаміни групи В, мідь, фосфор і магній. Усі ці корисні речовини роблять картоплю дуже цінною для підтримки здоров'я.

Однак багато що залежить від способу приготування коренеплоду. Дієтологи вважають, що найвірніший із них — запікання. У цьому разі зберігається багато корисних речовин. Можна й просто зварити картоплю або приготувати на пару. Тільки не варто їсти овоч занадто гарячим, трохи остудіть готову страву, рекомендують нутриціологи.

Але чи варто їсти картоплю щодня? Щоб цей популярний овоч не завдав шкоди здоров'ю, обмежити його споживання потрібно насамперед тим, хто страждає на діабет або має інші хронічні захворювання.

Здоровим людям цілком можна вживати картоплю, але робити це краще не частіше 1-2 разів на тиждень. Якщо їсти картоплю щодня, в довгостроковій перспективі це може призвести до зайвої ваги та інсулінорезистентності. І виною тому великий вміст крохмалю в коренеплоді.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *