Звичка щодня пережовувати два бутони сушеної гвоздики принесе чимало користі вашому здоров’ю

Якщо ви не страждаєте від гіпертонії, то звичка щодня пережовувати два бутони сушеної гвоздики може принести чимало користі вашому здоров'ю, інформує Ukr.Media.

Проти запалення горла і рота

Хорошим помічником в боротьбі з болем у горлі сушену гвоздику робить її склад: в ній міститься багато вітамінів, мінеральних речовин та ефірних олій. Таким чином, якщо щодня жувати гвоздику, можна вплинути на запалення в носоглотці і яснах, а також позбутися від неприємного запаху з рота.

Проти гіпотонії

Звичка щодня жувати сушену гвоздику також може бути корисною для людей, яким заважає нормально жити занадто низький тиск. Пожувавши сушену гвоздику, можна позбутися від запаморочення і втоми, що виникають із-за гіпотонії.

Від проблем з травленням

Гвоздика має властивості покращувати обмін речовин, допомагати при метеоризмі та надто млявій роботі шлунково-кишкового тракту.

Для запобігання раку

Речовина евгенол, яка міститься у гвоздиці, може сповільнювати ріст і розвиток ракових клітин.

Водночас експерти відзначають, що гвоздика протипоказана людям з підвищеним тиском і виразкою дванадцятипалої кишки.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *