Покращують стан судин
По-перше, яблучну дієту не любить "поганий" LDL-холестерин. Він різко йде на спад, якщо завести собі звичку з'їдати по парі невеликих яблук щодня. Холестеринові бляшки – причина таких небезпечних захворювань, як гіпертонія, інфаркт та інсульт. Вчені довели, що яблука допомагають боротися з цими проблемами навіть ефективніше, ніж лікарські препарати. А ще в яблуках багато калію, який дуже важливий для стінок судин. Так що, з'їдаючи яблуко, ми отримуємо відразу багато бонусів: позбавляємося від набряклості, зміцнюємо серце, забезпечуємо профілактику варикозної хвороби, чистимо судини і стаємо в рази здоровіше, інформує Ukr.Media.
Зміцнюють імунітет
У яблуках багато вітаміну С. Починається сезон застуд, яблука – один з найбільш доступних джерел цього важливого для нашого імунітету вітаміну-антиоксиданту. Кращої їжі для відновлення здоров'я, ніж печені яблучка, не знайти.
Захищають від онкології
Вчені вважають, що флавоноїди, які містяться в яблучній шкірці, і той же вітамін С, що володіє антиоксидантними властивостями, є дієвою профілактикою проти онкологічних захворювань. Антиоксиданти запобігають появі ракових клітин. Наприклад, дослідження показали, що любителі яблук на 50 відсотків рідше страждають від раку легенів.
Покращують пам'ять
Вчені довели, що регулярне споживання яблук (або яблучного соку, тільки свіжого, а не з пакетів) підвищує рівень нейромедіатора ацетилхоліну в мозку людини. Це біологічно активна речовина, яка бере участь в процесі запам'ятовування інформації, і саме його нестача викликає хворобу Альцгеймера.
Роблять зуби міцними і білими
Можна після їжі зуби почистити, а можна закусити обід яблуком. Щільна м'якоть плоду допомагає очистити емаль, а кислоти, які в ньому містяться, впораються з бактеріями, що викликають карієс.
Нормалізують роботу щитовидної залози
Яблука – один з небагатьох "неморських" продуктів, в якому міститься йод. Не стільки в самій м'якоті, скільки в насінні. Їх можна і потрібно з'їдати, щоб ліквідувати дефіцит йоду. Але не більше 6 зерняток в день!
Зміцнюють нерви
У яблуках містяться такі корисні для нервових клітин речовини, як вітаміни групи В, глютамінова кислота і фосфор. А значить, людині, яка регулярно їсть яблука, не так страшні депресія, хронічна втома і апатія.
Позбавляють від зморшок
Яблучка і справді – молодильні, вони допомагають продовжувати молодість нашої шкіри і підтримувати її тонус. За це ми теж повинні сказати спасибі антиоксиданту – вітаміну С. Але яблука з цією метою можна не тільки вживати, але і зовнішньо використовувати. 1 ст. л. яблучної м'якоті, змішати зі сметаною і(або) оливковою олією і потримати 15 хвилин на обличчі. І шкіра стане, як наливне яблучко!
Допомагають схуднути
Яблучні розвантажувальні дні – це класика, щоб швидко скинути пару кілограмів і почистити організм, їх рекомендується влаштовувати хоча б пару разів на місяць. Калорій в яблуках мало, вміст цінних вітамінів і мікроелементів – великий, тому яблука складають основу багатьох дієт. Важливий нюанс: сидіти на яблучній дієті зі свіжих плодів можна тільки людям зі здоровим шлунком. Решті краще приймати їх в печеному вигляді.
Зміцнюють м'язи
Американські вчені довели, що яблука – один з кращих засобів запобігання атрофії м'язів: захворювання, від якого досі не знайдено ліки. Але в шкірці яблук міститься урсолова кислота, яка може вплинути на хворобу. Вона сприяє збільшенню м'язової маси, перепрограмовує гени, які відповідають за втрату м'язової маси і заміни її на жир.
Джерело: ukr.media