6 продуктів, які можуть запобігти раку

Рак – це одна з найстрашніших хвороб в світі і більшість людей дуже боїться захворіти, адже багато які з його типів, фактично, не лікуються, інформує UkrMedia.

Рак виникає, коли клітини організму (соматичні, а не статеві) починають безконтрольно ділитися/зростати. Одночасно вони передають у спадок інформацію своїм дочерним клітинам, які небезпечні для здорового організму.

Як правило, вони не здатні виконувати власне конкретне призначення/функцію. Натомість, проникаючи до здорової тканини і/або витісняючи її, пухлинні клітини руйнують саму тканину і порушують її нормальну роботу.

В наш час було зроблено кілька наукових відкриттів і розроблені ліки, які можуть лікувати рак. Однак це не гарантує 100% виживання.

Наприклад, хіміотерапія – це лікування раку, що вбиває і знищує клітини. Пошкоджені клітини, які відповідають за рак, можуть бути знищені, але недоліком є те, що нормальні і хороші клітини теж вмирають, і це робить тіло слабким і вразливим.

Тому варто докласти максимум зусиль і допомогти організму уникнути раку. Цей список з 6 дивовижних продуктів може в цьому допомогти.

Малина і чорниця

Ці дві ягоди дуже багаті на антиоксиданти. Антиоксиданти відповідальні за знищення вільних радикалів, які допомагають у розвитку раку. Фітохімічний зміст малини і чорниці може допомогти запобігти зростанню ракових клітин в організмі.

Помідори

Недавнє дослідження показало, що шанси на рак передміхурової залози зменшуються на 50% у тих чоловіків, які щодня споживають помідори.

Відомо, що помідори володіють здатністю перешкоджати небажаному зростанню атипових клітин і містять велику кількість антиоксидантів. Це вітаміни A, C і E, які є найлютішим ворогом вільних радикалів.

Крім того, помідори також містять лікопін, фітохімічний препарат, який бореться з раком і серцевими захворюваннями. Лікопін приносить користь всьому організму, наприклад, у кишківнику він допомагає руйнувати жири.

При високих температурах концентрація цього компонента збільшується. Саме з цієї причини помідори рекомендується готувати.

Темний шоколад

Він відомий не тільки як корисні ласощі для мозку, але і має здатність зміцнювати здоров'я серця, і боротися з раковими клітинами. Це пов'язано з тим, що в темному шоколаді знаходяться ті ж антиоксиданти-флавоноїди, що і у фруктах і овочах.

Флавоноїди можуть руйнувати вільні радикали в крові і можуть виконувати хелатування, яке є процесом позбавлення від важких металів.

Зелений чай

Як зелений чай, так і кава містять кофеїн, який дійсно може підбадьорити організм при недосипі або втомі. Але мало хто знає, що він може також зіграти важливу роль у скороченні розвитку ракових клітин у більшості людей.

Крім того, зелений чай також має біологічно активні сполуки, які допомагають боротися з вільними радикалами.

Кава

Кава корисна для профілактики плоскоклітинної карциноми і меланоми – найбільш рідкісної і найнебезпечнішої форми раку шкіри. Жінки, які випивають в день не менше 3 чашок натуральної кави, на 20% рідше захворюють на рак шкіри. І лише одна чашка кави здатна захистити від розвитку раку мозку.

Куркума

Крім того, що ця спеція додає аромату і кольору вашим стравам, куркума корисна для здоров'я. Все завдяки куркумину! Він має здатність модулювати генетичну активність і експресію як шляхом руйнування мутованих ракових клітин, так і шляхом сприяння здоровій функції клітин.

Ця їжа може допомогти запобігти раку. Додайте ці продукти до раціону якомога швидше!

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *