Три продукти, які не з’їсть на сніданок жоден дієтолог

Ми щодня скуповуємо ці продукти, сподіваючись зробити свій раціон здоровішим. Але, на жаль, ефект від їхнього споживання обернений — вони наближають нашу старість і викликають проблеми з роботою органів тіла, інформує Ukr.Media.

Головні рекомендації для сніданку (та й для інших приймань їжі) — це високий вміст білка та клітковини, які покращують травлення та дають почуття ситості до наступного приймання їжі. Однак ці дуже популярні продукти для сніданку не те щоб не дають енергії — вони ще й гублять ваше здоров'я. Розповідаємо, що не варто їсти на перше (і на будь-яке інше) приймання їжі, якщо хочете, щоб ваш раціон був збалансованим та якісним.

Пластівці

Пластівці саме на сніданок стали популярними на заході наприкінці 90-х років, і відтоді світ чомусь вирішив, що це неймовірно поживний варіант для початку дня. Але навіть якщо на упаковці пластівців написано «цільнозернові» — це не робить їх хорошим варіантом для сніданку. Пластівці містять багато цукру, добавок, сиропів та олій. Крім того, вони не здатні надати вам енергії — у пластівцях міститься мало клітковини і майже немає білка, а основний живильний елемент там — вуглеводи. Так що ви наповните пластівцями шлунок на короткий термін, але вже скоро захочете їсти знову. Не кажучи вже про довгострокову перспективу щоденного споживання цукру — а це схильність до діабету, ожиріння та зниження загального імунітету.

Кава з кав'ярні

Безперечний аргумент до покупки кавомашини — це мінуси кави, яку роблять у популярних кав'ярнях. Для початку такі напої містять багато цукру, сиропів та інших добавок, які роблять каву дуже калорійною. До того ж ви розвиваєте залежність не тільки від кофеїну, а й від цукру. А друга причина не пити каву в кав'ярнях — це низька якість такої кави. Кавомашини можуть рідко очищатися (аж до утворення цвілі), а для вашого напою може використовуватися не свіже зерно. Але якщо ви все ж таки вирішили взяти склянку кави під час поїздки на роботу — зробіть ставку на найнижчі калорійні варіанти, на кшталт еспресо або капучино.

М'ясо рослинного походження

Відмовляючись від м'яса, деякі з нас не хочуть позбавляти себе звички їсти бекон або шинку на сніданок. Але все ж таки краще утриматися від цього — адже рослинне м'ясо дуже токсичне для організму. Воно містить гідрогенізовані олії та шкідливі добавки, які мають імітувати смак та користь справжнього м'ясного продукту. Але насправді рослинне м'ясо тільки засмічує судини й виявляється навіть токсичнішим, ніж шматок яловичого стейка.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *