4 хвороби, до яких призводить сидячий спосіб життя

Сидяча робота — звичайне явище нашого життя, ми навіть не замислюємося, скільки годин проводимо на стільці в офісі чи вдома. А фахівці все ж таки наполягають, що навіть така спокійна на перший погляд робота може призводити до захворювань. Причому через цю саму нерухомість, інформує Ukr.Media.

Захворювання хребта

Насамперед великому навантаженню піддається наш хребет, буквально всі відділи страждають протягом довгого дня. Найсильніше дістається шийному відділу, бо ми рідко тримаємо спину прямо і тендітні хрящі занадто довго знаходяться в неправильному положенні. Щоб унеможливити розвиток патології, варто робити перерви хоча б 15 хвилин на годину.

Варикоз

Вкрай неприємне захворювання. Чим старшими ми стаємо, тим важче нашим венам і судинам підтримувати тонус. Сидячий спосіб життя ще більше погіршує їхній стан. Фахівці радять робити спеціальні вправи наприкінці дня для покращення кровотоку та намагатися не схрещувати ноги, коли працюєте довго на одному місці.

Різні патології кишечника

Ще неприємніший наслідок сидячої роботи. При довгому знаходженні в тому самому положенні в кишечнику накопичується рідина і застійні процеси прогресують навіть якщо у вас немає проблем із ШКТ. Подумайте про один із найважливіших органів і робіть стимулюючі вправи для підвищення перистальтики.

Зниження імунітету

На жаль, довгий час за комп'ютером може призвести до порушень захисних функцій організму. Ви можете помітити, що під час авралів на роботі ви частіше підхоплюєте віруси та відчуваєте більше неприємних відчуттів загалом. Це може говорити про збої в організмі, і в першу чергу важливо скоригувати свій графік, займаючись паралельно зміцненням імунітету.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *