8 безпечних способів збільшити зріст дитини

Батьки вічно переживають за здоров'я своїх дітей, особливо маленьких. Чим годувати, у що одягати, як лікувати — словом, як зробити так, щоб дитина виросла здоровою, інформує Ukr.Media.

Звичайно, ключове слово тут — «виросла».

Ось що для цього потрібно:

Живильний раціон

Для нормального росту дитині необхідний збалансований раціон, що включає молоко, яйця, овочі, вівсянку тощо. Таке харчування забезпечує достатню кількість поживних речовин — жирів, білків і вуглеводів.

Не варто давати дитині фастфуд і снеки, тому що в них немає корисних речовин. Замість коли, шоколаду, бургерів і піци годуйте її овочами, нежирним м'ясом і корисними вуглеводами.

Корисна їжа, багата мікроелементами і антиоксидантами, підвищує імунітет і стимулює вироблення ГРЛ.

Достатня кількість білка

Білок — це головний будівельний матеріал нашого організму, без якого тіло не може рости і відновлюватися. Ще один важливий компонент зросту — вітамін B3.

Хороші джерела білка — курятина, яйця, соя, сочевиця і квасоля, а вітаміну B3 — тунець, гриби, зелений горошок, авокадо і арахіс.

Розтяжки

Ця елементарна вправа надає величезний ефект на зріст дитини. Розтяжки слід починати якомога раніше, щоб у дитини розвивався хребет і закріплювалася правильна постава. Можна стояти на носочках по стінці, торкатися носків пальцями тощо.

Вправи на турніку

Регулярне висіння на турніку дуже корисне і допомагає витягнути хребет, що сприяє зростанню. А якщо додати підтягування та віджимання, то у дитини будуть міцні м'язи спини і рук. У підсумку вона виросте високою і здоровою.

Йога

Заняття йогою дуже корисно починати в ранньому віці. Багато які пози забезпечать дитині міцне здоров'я і зріст. Наприклад, сур'я-намаскара задіює все тіло, розробляючи м'язи спини, рук і ніг.

Скакалка

Стрибки зі скакалкою — дуже корисне кардіотренування для підтримання здоров'я і тонусу. Це вправа корисне не тільки для серця, але і для розтяжки тіла, що забезпечує зростання дитини.

Біг

Діти дуже люблять бігати, і це чудово. Біг розвиває м'язи і кістки, а також підвищує витривалість. Крім того, він стимулює вироблення ГРЛ, допомагаючи діткам рости.

Здоровий сон

Сон дуже важливий для росту дитини, тому намагайтеся стежити, щоб діти отримували свої 8 годин сну. ГРЛ зазвичай виробляється уві сні, коли організм відпочиває і відновлюється.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *