2 пози під час сну, які викликають проблеми зі здоров’ям і витік енергетики

За ніч можна відмінно відпочити і відновити сили, однак, це можливо лише в тому разі, якщо людина вибирає правильне положення для сну. Прийшов час дізнатися, як потрібно спати, щоб не шкодити самим собі, інформує Ukr.Media.

Сон на боці

Така поза є неправильною, однак, спати на боці можна по-різному. Щоб не було проблем з хребтом і посилення ситуації з міжхребцевими грижами, варто спати не з прямими ногами, а підібраними під себе — в позі ембріона. Так навантаження на хребці буде мінімальним.

Ще важливо спати на боці так, щоб спина не перекручувалася. Шия повинна бути спрямована в ту сторону, в яку дивиться все ваше тіло. Все повинно бути рівним, без перекосів. Ще рівною повинна бути лінія щодо горизонтальної поверхні ліжка. Для цього важливо, щоб у вас був хороший якісний матрац і правильна подушка. Не можна спати на боці без неї зовсім або на високій подушці.

З погляду енергетики правильний сон на боці є корисним, або, як мінімум, нейтральним. Якщо вам зручно так спати, то постарайтеся правильно розташуватися. Якщо буде створюватися напруга на шийну або поперекову зону, то будуть страждати такі чакри як Вішудха (шийна чакра) і Манипура, яка розташована трохи нижче пупка.

Сон на животі

На животі спати небезпечно, особливо на подушці. Якщо ви великий любитель засипати на животі, вам варто прибрати подушку, щоб не створювати потужне і вкрай негативне напруження в шийному відділі хребта. Через неправильний сон на животі людина може страждати від проблем з крижово-клубовим суглобом. М'язи в такому положенні сильно напружені, але без подушки напруга зводиться до нуля.

Якщо спати на животі неправильно, це часто призводить до болів в шийному відділі, які сильно ускладнюють нормальну роботу і життєдіяльність протягом дня. Від цього страждають такі чакри як: Свадхістхана, Манипура, Анахата, Вішудха. Це означає, що у такої людини пропадає мотивація практично в будь-якій справі. Виправити сильний занепад цих чакр дуже потім складно.

Як спати правильно

Вище вже описані методи поліпшення шкідливих для здоров'я поз і приведення їх до задовільних. Найкращою позою в плані здоров'я і енергетики експерти називають сон на спині.

Коли людина спить на спині, всі її чакри відпочивають, відновлюючи свою силу. Що стосується здоров'я, то в цьому плані сон на спині теж дуже хороший. М'язи хребта розслаблені, рівно як і м'язи всього тіла. Більш того, якщо у вас є проблеми з диханням, в такій позі ніс краще дихає і не забивається.

Щоб сон на спині був максимально сприятливим, потрібно спати на подушці. В ідеалі потрібно класти невелику подушку під коліна, але якщо такої можливості немає, це не критично.

Привчайте себе спати в правильних позах. Згодом навіть перевертаючись уві сні ви зможете фіксувати своє тіло в правильній позі абсолютно автоматично, на рівні рефлексів.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *