3 «дзвіночка», що ваше серце не в порядку

Один з найважливіших органів у нашому організмі часто дає збої, проте ми не завжди прислухаємося до цих сигналів, і дуже дарма, адже чим раніше звернутися до фахівця, тим більше проблем із серцем і судинами можна вирішити на ранньому етапі. Ми порадилися зі спеціалістами і готові розповісти, які «дзвіночки» найчастіше говорять про неполадки серцевого м'яза, інформує Ukr.Media.

Кашель

Ви, напевно, чули, що кашель може бути не тільки симптомом інфекційного захворювання, але також психічним та серцевим. Причина серцевого кашлю криється у порушенні циркуляції крові, через що легені можуть наповнюватись рідиною, що призводить до збоїв у диханні. Нерідко збої у роботі серця призводять до запалення легень. Будьте уважні, якщо помічаєте подібні симптоми, не тягніть з походом до лікаря.

Постійна втома

Для сучасної людини хронічна втома — звичайне явище. Ми навіть не звертаємо увагу на нескінченну сонливість і апатію, адже організм, можливо, надсилає нам сигнали, які ми ігноруємо. Збій у роботі серця в більшості випадків призводить до зниження рівня кисню в крові, що призводить до втоми, яка не вирішується навіть повноцінним сном. У будь-якому випадку варто пройти чекап виявлення небезпечних порушень на ранній стадії.

Запаморочення

Вкрай неприємний симптом, який дуже небезпечний. Ви, напевно, знаєте, що людям зі зниженим тиском слід приділяти особливу увагу змінам у своєму стані. Недостатній приплив крові до мозку, через що голова може паморочитися, нерідко є симптомом неефективної роботи серця. Точний діагноз може поставити тільки лікар, тому варто відвідати кардіолога, якщо на цьому наполягає терапевт.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *