Як вибрати спортивний колінний супорт для футболу

Як вибрати спортивний колінний супорт для футболу

Футбол – один з найпоширеніших видів спорту, як на аматорському, так і професійному рівні. Напевно немає хлопчика, який не ганяв би м’яч в дитинстві по двору. У багатьох ця гра стала невід’ємною складовою активного відпочинку від буднів, а деякі присвятили футболу своє життя. Але, незалежно від того, яку роль для вас відіграє футбол, слід пам’ятати і розуміти, що цей вид спорту досить травматичний.

Під час гри, на суглоби спортсмена діє підвищене навантаження, до того ж не виключені зіткнення з суперниками. Всі ці фактори можуть призвести до важких травм і назавжди вивести футболіста з гри. Для зниження ризику отримати травму, а також прискорення процесу реабілітації, спортивна медицина рекомендує, і навіть наполягає, використовувати спеціалізовані ортопедичні вироби.

Для футбольного тренера неприпустимо травмування гравця. Вихід з основного складу одного футболіста може вплинути на хід всієї гри. Одним з схильних до ризику можна віднести колінний суглоб, що обумовлено його складною структурою, а також сукупністю зв’язок і хрящів. Саме тому під час змагань і тренувань рекомендується використовувати бандажі для колінного суглоба.

Головне призначення наколінників – розвантажити коліна від підвищеного навантаження під час бігу, підкатів і стрибків, стабілізувати бічні (медіальні і латеральні), а також хрестоподібні (передні і задні) зв’язки, зменшити тиск на меніски, забезпечити підтримку надколінка. Але, у зв’язку з особливістю футболу, потрібно розуміти, що не всі бандажі підійдуть для вирішення цих завдань.

Які вимоги до футбольних наколінників

Ортези на коліно не повинні сковувати рухи гравця, бути габаритними і важкими. В іншому випадку їх використання неприпустимо. Наколінники повинні щільно прилягати до ноги, виготовлені виключно з антиалергенних матеріалів, забезпечувати компресійний ефект.

У разі продовження гри при травмованому коліні, бандаж зобов’язаний знизити больові відчуття, не допустити повторного рецидиву травми. У певних випадках обмежити згинання або розгинання коліна.

Рішенням перерахованих вище завдань займаються спеціалізовані в галузі спортивної медицини компанії. Тисячі досліджень, консультації з світовими зірками футболу і травматологами, дозволили створювати якісні, зручні та ефективні ортопедичні вироби.

Більш докладніше з видами, типами та призначені колінних ортезів для футболу ви зможете ознайомитись на сайті «Спортивна Медицина».