13 дивних речей у дитячій поведінці, які кажуть про їх психологічний розлад

Сучасні медичні дослідники виявили, що у хлопчиків у період росту зустрічається більше розладів розвитку у порівнянні з дівчатками, інформує Ukr.Media.

Виною тому передчасні пологи, ускладнення під час вагітності і пологів, токсикоз, який призводить до втрати ваги і слабкості в критичний час, і багато інших причин.

Діти страждають від дислексії, аутизму, дисграфії або гіперактивності, і якщо ці стани не діагностувати і не лікувати, у дитини можуть виникнути серйозні проблеми в більш пізньому віці. Ось контрольні ознаки і симптоми цих станів, які можуть допомогти батькам і лікарям діагностувати проблему і почати лікувати дитину як можна швидше.

Аутизм

Симптоми аутизму можна помітити вже в 2 роки, і вони стають більш вираженими до 5 років. Цікаво, що дівчатка страждають від цього стану в 4 рази рідше. Існує стереотип, що аутичні діти ніколи не стануть нормальними, що у них не буде правильного фізичного і розумового розвитку. Але це неправда. При ранньому лікуванні і прийомі ліків лікування можливе. Головне, це виявити проблему на ранній стадії і відразу ж проконсультуватися з фахівцем. Ось основні ознаки аутизму:

  • труднощі в спілкуванні;
  • повторювана поведінка;
  • відстороненість;
  • страх змін;
  • ігнорування людей та іграшок.

Небажання і невміння спілкуватися з незнайомцями

Дитина з працею спілкується з незнайомими людьми або боїться спілкуватися з кимось новим. Ще одною показовою ознакою є відсутність співчуття у дитини, вона не розуміє почуттів інших і може голосно сміятися, коли бачить, що хтось плаче.

Повторювана поведінка

Аутична дитина може годинами без перерви робити одне і те ж, наприклад, розгойдуватися як маятник або розставляти свої іграшки або одяг у відповідності зі своїми власними стандартами. Крім того, очі у неї зазвичай байдужі або порожні, чим би вона не займалася.

Відсутній вираз обличчя і грубість

Дитина не дотримується правил поведінки і може поводитися грубо стосовно старших, бо ставиться до всіх однаково. Вона може не розуміти невербальні знаки, ігнорувати жести і мову тіла інших людей, а найстрашніше — це відсутній вираз обличчя.

Страх змін

Найяскравішою ознакою аутизму є те, що дитина боїться будь-яких змін у способі життя, незалежно від того, наскільки малі зміни. Це негайно викликає напади паніки. Крім того, у них надзвичайно розвинені сенсорні органи і рецептори, оскільки вони люблять відчувати і чіпати речі, а також надзвичайно високий больовий поріг, і іноді вони можуть заподіяти собі шкоду,бок вони майже не відчувають болю.

Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю

Стан, також відомий у всьому світі як СДУГ, зазвичай стає помітний у віці старше 4 років, і його можна успішно лікувати. СДУГ частіше зустрічається у близнюків і у дітей, що народилися раніше терміну. Знову ж, хлопчики в 3 рази більше схильні до ризикуу порівнянні зз дівчатками.

Якщо не лікувати цей стан, то у дорослому віці цим людям властиво нетерпіння, схильність до імпульсивних рішень, невміння виконувати монотонну роботу. Ознаки СДУГ:

  • метушлива поведінка;
  • непосидючість;
  • неможливість зосередитися.

Метушлива поведінка

У дитини може бути СДУГ, якщо вона завжди метушлива, не може зосередитися або всидіти на місці. Вона робить багато безцільних рухів і дуже легко втрачає інтерес до речей.

Неможливість зосередитися

Дитина легко відволікається і не може довго концентруватися на виконанні якого-небудь завдання.

Нетерпіння

Вона не може чекати в чергах, свариться з людьми і демонструє ознаки біполярного стану. У школі така дитина є класичним порушником спокою і зриває уроки і, як правило, не може закінчити тест, оскільки у неї бракує терпіння, щоб прочитати всі питання і просто відповісти випадковим чином.

Дисграфія

Цей стан зазвичай зустрічається у дітей з СДУГ або тих, у кого проблеми із зором чи слухом. Гарна новина полягає в тому, що це стан піддається лікуванню за допомогою вправ, спрямованих на розвиток рухових навичок, які роблять м'язи зап'ясть рук і сильніше. Ознаки:

  • неправильне написання слів;
  • додавання літер у слова;
  • злите написання слів;
  • неправильна мова.

Дислексія

70-80% людей, які мають проблеми з читанням, страждають від певної стадії дислексії. Цей стан можна лікувати, але іноді лікування може початися після 10-11 років, оскільки стан діагностований цим віком. Дислексія, як правило, не має серйозних наслідків у дорослому житті, але робить людей сором'язливими і замкнутими.

  • труднощі з читанням;
  • небажання читати;
  • почуття відчуженості;
  • мрійливість;
  • неправильне положення ручки.

Погані навички читання, але відмінна успішність з інших предметів

Інтелект і дислексія взагалі не пов'язані, оскільки в більшості випадків дитина має високий рівень IQ і творчі здібності. Вони погано читають, але добре думають або малюють.

Почуття відчуженості

Ці діти зазвичай відсторонені від світу і одинаки, вони зазвичай не помічають мирських речей навколо них. Оскільки вони не можуть вписатися в соціальне життя, вони намагаються знайти себе в мистецтві, музиці, літературі і так далі. Найбільшою ознакою дислексії є те, що діти неправильно тримають ручку або олівець, і всі спроби навчити їх правильного способу зазвичай є марною тратою часу.

Якщо у вашого малюка спостерігається один або декілька з перерахованих вище симптомів, як можна швидше зверніться за консультацією до лікаря. Чим раніше починається корекція таких станів, тим краще результат.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *