9 фактів про яйця, які корисно знати кожному

Можна без перебільшення сказати, що яйця – універсальна їжа, передає Ukr.Media. Їх готують холостяки, включають в складні рецепти домогосподарки і люблять діти.

У сьогоднішній статті ми поділимося з тобою цікавими фактами про яйця, які корисно знати кожному.

Яйця поживні і важливі для людського організму

В одному яйці міститься близько 80 кілокалорій. Така ж енергетична цінність в половині банана, невеликому яблуко, 100 г курячих окостів або вареного яловичого язику. Також яйця включають в себе білок, важливі для людини вітаміни і мікроелементи.

Яйця у раціоні позитивно впливають на волосся, зір і на весь організм в цілому.

Яєчний білок не містить холестерину

Холестерин є тільки в жовтках. При цьому він досить збалансований за допомогою лецитину, сприяє переробці жирів і холестерину. Але слід пам'ятати, що у жовтку одного яйця міститься близько 250-300 мг холестерину. Тоді як в яєчному білку – 0 мг. Тому, якщо у тебе спортивна дієта, можеш сміливо їсти білок, відокремлюючи його від жовтка.

Не можна їсти сирі яйця

Їсти сирі яйця не можна, тому що можна заразитися сальмонелою. Небезпечна бактерія тільки в сирому продукті, так як після теплової обробки вона швидко знищується.

Крім того, важливо мити шкарлупу безпосередньо перед готуванням яєць і не допускати, щоб що-небудь з її поверхні потрапляло в жовток або білок.

Одна курка в середньому приносить до 300 яєць щороку

Щоб знести одне яйце, курці необхідно не менше доби.

Від білих і коричневих яєць однакова користь

Думка, що від білих і коричневих яєць різна користь – помилкова. Різниця полягає лише в зовнішніх особливостях курей – у білих курей яйця білого кольору, а у рудих і рябих – коричневого. Колір жовтка зумовлений харчуванням птиці.

Найбільше люблять яйця в Японії

Японці, мабуть, найбільше споживають яєць в різному вигляді. Кожен середньостатистичний житель цієї держави в середньому з'їдає по яйцю в день.

Не можна зберігати яйця з продуктами, видавничими сильний запах

На шкаралупі є безліч пор, які вбирають сторонні запахи.

Тривало термічно оброблені яйця засвоюються гірше

Стравоходу потрібно не менше трьох годин, щоб освоїти яйце круто. Тому таку їжу небажано їсти перед сном.

Про свіжість яйця можна судити, якщо покласти його в холодну воду

У свіжих яєць повітряна камера невеликого розміру, тому вони будуть тонути у воді. Несвіжі яйця спливуть на поверхню. Якщо це сталося, значить для їжі вони непридатні.

Джерело: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *