Зустріч з митцем

21 березня в Обласній науковій медичній бібліотеці відбулася зустріч бібліотекарів медичних закладів області з майстринею вишивки бісером, лікарем – гінекологом ОКЛ Надією Василівною Галкіною, чия персональна виставка нещодавно відкрилася в арт-вітальні ОНМБ.
Присутні були у захваті від картин Надії Василівни – справжніх витворів мистецтва. Майстриня з великим художнім смаком підбирає кольори для своїх картин – весняні пейзажі квітнуть рожевим і ніжно-зеленим, веселі братки міняться бузковим, рожевим, жовтим, виглядають із зеленої трави яскраво-червоні маки, а біло-рожева красуня орхідея буквально причаровує погляд.
Пасуться на лузі бісерові коні, пара вовків дивляться з картини так, що « аж ніяковієш під їх поглядом» – як написала в журналі відгуків одна з відвідувачок виставки.
Є в творчому доробку майстрині й картини релігійної тематики, виконані з притаманним їй смаком, старанністю та любов’ю.

Але окрасою виставки, безумовно, є репродукція картини Шишкіна «Ранок в сосновому лісі». Яку ж треба мати майстерність та терпіння, щоб вишити таке велике полотно, так підібрати кольори, щоб передати промені ранкового світла і залишки нічного туману, й таємничі сутінки віковічного лісу!
Надія Василівна відповіла на запитання ведучої – присутні дізналися і про професійний шлях лікаря Галкіної, і про те, як виникло її захоплення вишиванням та про деякі секрети шиття бісером.
Бібліотекарі щиро дякували майстрині за цікаву розповідь та за її творчість, що дарує глядачам радість та втіху.