До Дня медичного працівника. Виставка творчих робіт медиків

До Дня медичного працівника. Виставка творчих робіт медиків

Напередодні Дня медичного працівника в обласній науковій медичній бібліотеці пройшла презентація експозиції творчих робіт медиків міста. Кожна така виставка – це відкриття, відкриття світу краси і творчості. Унікальні роботи медиків дарують радість і приносять задоволення оточуючим.

Представлені на виставці вишиті картини Людмили Іванівни Пославської, фельдшера-лаборанта ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського, завжди відрізняються високою майстерністю виконання. Недарма її картина «Поліські маки» була принесена в дар від колективу ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського народному депутату України Ользі Богомолець, коли та відвідала в нинішньому році обласну лікарню.

Алла Олександрівна Липко, колишня медична сестра фізіотерапевтичного відділення ОКЛ, оживила виставку текстильними ляльками, виконаними в техніці «скульптурний текстиль» з капрону і синтепону. Як каже сама Алла Олександрівна, ляльки – це її пристрасть з дитинства. В свої авторські роботи вона вкладає частинку себе.

Роботи Таміли Никодимівни Колесник, фармацевта ОКЛ, виконані в техніці «модульне орігамі». Об’ємні фігурки вона склала з трикутних модулей – орігамі, що прийшли до нас з Китаю. Це її нове захоплення, Таміла Никодимівну відома в обласній лікарні рукодільниця.

Дуже подобаються відвідувачам виставки прикраси в стилі макраме, техніці вузелкового плетіння відомого з давнини, дуже вишукані та стильні. Їх автор – Піскун Любов Миколаївна, фельдшер-лаборант обласного Центру крові – для плетіння використовувала льняну мотузку і намистини річкових перлин.

Відкриттям для багатьох стала експозиція «Чоловічий стиль», яка підтверджує хибність поширеної думки про те, що вишивка – це типово жіноче заняття. До речі, вишивкою представники сильної статі займалися з давнини. Вишиті картини в тематиці «міський пейзаж» завідуючого проктологічним Центром ОКЛ Юрія Станіславовича Білоцького нікого не залишають байдужим. Особливо вражає техніка вишивки хрестом.

На виставці представлені картини головного інженера ОКЛ Віктора Олександровича Ільченко . Своі картини вперше виставляє на суд глядачів. І вони приваблюють відвідувачів філософським змістом і технікою написання.

На виставці демонструються ляльки в стилі «Тільда. Олена Олександрівна Камзолова, лікар-лаборант ЦКДЛ ОКЛ недавно займається цим видом рукоділля. Однак її «Тільди» мало чим відрізняються від ліцензійних іграшок.

Анатолія Олександровича Іванчіхіна, лікаря-стоматолога на пенсії, називають легендою нашого міста. У 70-ті роки вже минулого століття він створив першу в Житомирі школу карате. «Школа Іванчіхіна» виховала багатьох видатних спортсменів.

А ще Анатолій Олександрович- художник-аматор, автор біля 300 робіт, написаних на полотні маслом.

На виставці експонуються шість картин Анатолія Олександровича на полотні, серед яких «Любов вухами», «Вино і фрукти», «Вишня в цукрі», картина, виконана в техніці маркетрі (інкрустація по дереву) «Удар списом».

Відвідувачі можуть побачити фігурки каратистів, відлиті в бронзі за його скульптурними зліпками

Творців прекрасних робіт щіро прівіталі колеги, працівники бібліотеки, а голова профспілки медичних працівніків Житомирської області Алла Федорівна Супряга вручила майстрам грошові винагороди та поздоровила з наступаючим Днем медичного працівника. Директор обласної наукової медичної бібліотеки А.В.Осика подякувала медикам за надані на виставку роботи і запевнила в тому, що бібліотека і далі буде сприяти твіорчості медичних працівників, рекламуючи їх доробки на сайті «Світ захоплень» і організуючи виставки творчих робіт.