Виставка художньої різьби по дереву Наталіі Орженік

В Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці відкрилась персональна виставка робіт Наталії Орженік – єдиної на Житомирщині жінки – майстра народної творчості України  художньої різьби по дереву.

За спеціальністю вона – медична сестра, майже 9 років працювала в Романівській  районній поліклініці. В цьому році вимушена була залишити  роботу за  сімейними обставинами. Зараз  Наталія – вільний художник.  Вона систематично бере участь у виставках народної творчості, які проходять в Україні, проводить майстер-класи. Різьба по дереву для неї – це особливий світ, в якому живе і творить чудеса.

« – Коли в дитинстві я дивилася, як батько і дід працюють з деревом (вони-столяри), ніколи не думала, що колись сама буду цим займатися», – розповідає майстриня.

Вона починала з невеликих декоративних дощок для кухні, потім стала сама розробляти і вирізати незвичайні сувеніри: кішечок, собачок, рибок. А недавно в її колекції з’явився новий персонаж – український козак.

Кожна з робіт, створених Наталією, унікальна. Майстриня вміє віртуозно використовувати фактуру дерева, даючи йому друге життя.

Її художня творчість спростовує поширену думку про те, що різьблення по дереву – заняття не жіноче. Щоб освоїти цю справу потрібно мати наполегливість та відчуття прекрасного.

« – Це чудове мистецтво, яке навчає бути творчим, працевитим, цілеспрямованим, уважним… і, звичайно, закоханим у світ прекрасного»,- підкреслює  майстриня.

Авторські  роботи Наталії Орженік демонструватимуться  в арт- вітальні медичної бібліотеки до 9 грудня.  Сподіваємось, що ії сповнені добра фантазійні вироби никого не залишать байдужими.